LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

10 secrete pentru un somn bun pe timpul verii

Vara si somnulPe timpul verii , căldura este insuportabilă, transpirația deranjează, iar somnul se transformă uneori într-un adevărat coșmar. Dacă ești unul dintre acei oameni care nu au nicio problemă să adoarmă vara, atunci aparții minorității norocoase. În rest, pentru oamenii nu atât de norocoși, nopțile fierbinți de vară se pot transforma într-un adevărat iad. Transpirația neîncetată și căldura care emană de pretutindeni sunt suficiente pentru a vă strica cele 8 ore de somn dulce. Există vreo modalitate de a ne ușura viața în timpul sezonului de vară și de a dormi mai odihnitor? Nu-ți face griji - suntem aici pentru a te ajuta să dormi mai bine în nopțile de vară cu câteva sfaturi simple.

►► Mai multe informații despre saltelele cu gel răcoritor

 

1. Ai grijă de somnul tău cu o saltea de calitate, perne și lenjerie de pat

Pentru un somn confortabil  pe timpul verii, este important să vă gândiți pe ce saltea și perne dormiți. Indiferent dacă sunteți în vacanță pe o insulă exotică sau doriți să vă relaxați după o zi lungă la birou, un somn de calitate este important. Pentru sezonul de vară sunt deosebit de relevante saltelele și pernele cu gel răcoritor, care oferă o răcoare plăcută și elimină transpirația pe timp de noapte. Gândește-te la câți bani ai cheltuit pe mașina ta, de exemplu. Având în vedere faptul că îți petreci cea mai mare parte a vieții în pat, investiția merită cu siguranță.2. Creați un ritual inainte de culcare.

Primul pas către un somn perfect în orice anotimp este mediul dormitorului. Vara, însă, trebuie să fie răcoros. Dacă nu ai aer condiționat, folosește un ventilator.3. Alege bumbacLasă deoparte orice alte tipuri de țesături dacă cauți răcoare în nopțile de vară. Vara necesită lenjerie de pat din bumbac de culoare deschisă, care respiră și nu reține căldura. 4. Mai puține haineCu cât mai puține haine pe corp, cu atât mai bine! Un tricou lejer și lenjeria intimă sunt destul de suficiente pentru somnul de vară și este de preferat să pariezi din nou pe bumbac. Cât despre dormitul gol, unii cred că răcește mai bine corpul, în timp ce alții cred exact contrariul, așa că decizia e a dumneavoastra!

3. Alege bumbac.

Lasă deoparte orice alte tipuri de țesături dacă cauți răcoare în nopțile de vară. Vara necesită lenjerie de pat din bumbac de culoare deschisă, care respiră și nu reține căldura. 

4. Mai puține haine.

Cu cât mai puține haine pe corp, cu atât mai bine! Un tricou lejer și lenjeria intimă sunt destul de suficiente pentru somnul de vară și este de preferat să pariezi din nou pe bumbac. Cât despre dormitul gol, unii cred că răcește mai bine corpul, în timp ce alții cred exact contrariul, așa că decizia e a dumneavoastra!  1. Comprese reci.
  2. Vrei să te răcoresti instantaneu? Faceți comprese reci pe - încheieturi, gât, coate, glezne și partea din spate a genunchilor.
  3. Dormiti singuri

Ne cerem scuze cuplurilor, dar dormitul singur este mult de preferat decât căldura îmbrățișărilor în sezonul de vară. Căldura acumulată ar face chiar și cel mai frumos și erotic pat să arate ca un vulcan.

  1. Hidratează-te

Bea un pahar cu apă înainte de culcare. Un duș rece înainte de culcare îți va scădea temperatura corpului și te va ajuta să adormi mai repede.  1. Stai departe de cuptor

Vara, nu este nevoie de alimente care necesită ore de gătit. Înainte de a ajunge la cuptor, luați în considerare o salată ușoară. Limitați cantitatea de cină, deoarece metabolismul generează căldură suplimentară și există o diferență uriașă între metabolismul unei fripturi și a unei salate de fructe de exemplu.

 

  1. Limitați sursele de curent

Sursele de curent din jurul nostru produc căldură chiar și atunci când nu sunt pornite. Dacă ne gândim bine, suntem atașați la dispozitive precum telefoane, laptopuri, televizoare etc. din momentul în care deschidem ochii până când adormim. Opriți dispozitivele pe care nu le utilizați - în acest fel nu numai că veți scădea temperatura acasă, dar veți economisi și energie. Oricât de greu sună, nu dormi cu telefonul mobil lângă cap.10. Vara este o perioadă pentru petreceri, însoțite de multe cocktail-uri și băuturi răcoritoare.

Consumul de alcool cu 3 ore înainte de culcare vă poate perturba somnul, așa că este bine să îl consumați în cantități moderate și nu imediat înainte de culcare. Să stai afară mai des târziu poate dăuna somnului bun, deoarece îți afectează ritmul obișnuit de viață. Oriunde plănuiți să petreceți vara, deschideți-vă mintea și încercați aceste tactici pentru a vă îmbunătăți somnul. Aceste schimbări simple vă vor umple de energie în timpul zilei și vă vor îmbunătăți semnificativ somnul. Noi cei de la Mattro.ro,  magazin online de saltele si produse pentru somn, va punem la dispozitie toate accesoriile necesare complet gratuit, si la cele mai bune preturi!

Comentarii