LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

5 aspecte interesante, pe care poate nu le cunoști despre saltele

Schimbă-ți modul în care privești o saltea, cu aceste 5 aspecte interesante

Exact ca majoritatea oamenilor, și tu foarte probabil să nu te gândești prea mult la salteaua pe care dormi, dacă nu ai vreo problemă cu aceasta. Aceste bucățele de spumă și arcuri ascund câteva secrete foarte interesante.

1. Monștrii cu care îți împarți patul

Unul dintre cele mai înspăimântătoare adevăruri despre saltea este că poate conține multe creaturi microscopice. Acarienii își găsesc domiciliu în straturile saltelei, unde se se dezvoltă și se înmulțesc. Mediul favorabil pentru bacterii sunt locurile prăfuite, calde și umede.

O saltea uzată, în medie are între 100.000 și 10 milioane de acarieni. Pentru a te proteja de microorganisme, trebuie să aerisești și să cureți în mod regulat dormitoarele, dar să și întorci periodic salteaua. Pernele sunt, de asemenea, zonele de habitat preferate ale acarienilor.

Acarienii sunt atrași de saliva și celulele pielii, secretate de o persoană în timpul somnului. Din acest motiv, este recomandat să-ți schimbi pernele cu altele noi, cel puțin o dată pe an, iar dacă ai alergii sau astm bronșic este de dorit să faci acest lucru la fiecare 6 luni.

Pentru a reduce prezența microorganismelor, este nevoie să alegi saltele antiacariene și antibacteriene. Acestea ar trebui să fie realizate din materiale ușor de aerisit și ecologice, să permită spălarea huselor și a lenjeriei de pat, periodic. De asemenea, ar trebui să ștergi zilnic praful în dormitoare, mai ales dacă ai animale de companie.

2. Salteaua cea veche poate fi reciclată

Saltelele sunt voluminoase și mulți oameni nu știu ce să facă cu vechea lor saltea, după ce își cumpără saltea nouă. Poate fi reciclată la un punct de colectare a deșeurilor alături de multe alte paturi și saltele, unde vor fi prelucrate ecologic.

Reciclarea este o industrie în plină evoluție, care reduce daunele aduse naturii și oferă posibilitatea de a reutiliza multe materiale. Arcurile folosite la vechea ta saltea pot fi reutilizate și refolosite. Lemnul și componentele din care este fabricată salteaua pot fi folosite ca lemn de foc, iar spuma de umplutură și alte țesături pot fi transformate în căptușeli.

3. Sub saltea este primul loc unde caută hoții

Cu toții am auzit povești despre oameni care își ascund banii sub saltea, dar de aceste istorii au auzit și hoții. Salteaua este unul dintre primele locuri în care hoții caută obiecte de valoare și bani, când intră în casa ta. Din acest motiv, îți recomandăm să găsești un loc mai potrivit pentru a-ți ascunde obiectele de valoare, iar pentru multe persoane, aceasta ascunzătoare nu este prea utilă.

4. Patul nefăcut poate fi mai sănătos

Dormitorul tău arată grozav când patul tău este perfect aranjat, dar un studiu efectuat la Universitatea Kingston a descoperit că un pat nefăcut poate fi și puțin sănătos. Motivul este acela că lenjeria de pat și păturile nefiind aerisite și ventilate , rețin mai ușor umezeala și celulele înlăturate din țesutul epitelial al pielii se fixează pe suprafața lenjeriei, când patul este acoperit și aranjat corespunzător. Acest lucru creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea acarienilor. Lăsând pilotele expuse la aer și lumina soarelui, îți veți proteja salteaua și lenjeria patului de acarieni.

5. Achiziționarea saltelelor duminică este ilegală

Un alt fapt interesant despre saltele este că în statul Washington ( din SUA) nu este legală achiziționarea și vânzarea saltelelor în ziua de duminică. De asemenea este interzisă vânzarea cărnii și a televizoarelor. Nu se știe de unde provine această lege, dar din fericire nu este respectată cu strictețe.

Comentarii