LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Cauzele tulburărilor de somn

E posibil ca problemele tale legate de somn să fie din cauza saltelei?

Insomnia sau trezirile frecvente în timpul somnului sunt o amenințare serioasă pentru sănătatea generală a fiecăruia dintre noi. Mulți cred că putem să ne lipsim de un somn odihnitor, dar în momentul în care aceste persoane trec limita acceptabilului și nu se odihnesc, încep să simtă toate efectele primare și secundare negative ale insomniei: dureri ale articulațiilor și oaselor, oboseală pe tot parcursul zilei.

Lipsa de somn se manifestă prin scăderea energiei, care este insuficientă pentru a-ți îndeplini sarcinile zilnice, sau cel puțin nu în totalitate. De asemenea un somn agitat încurajează apariția problemelor cu inima, afectează sistemul respirator, induce tulburări de vedere, ale sistemul nervos, stări de apatie și... mai este nevoie să continuăm să enumerăm?

Fiecare din noi știe, că chiar și o noapte fără somn reprezintă un adevărat coșmar! Imaginați-vă atunci cum se simt oamenii care au probleme periodice de insomnie. Cu toate acestea, nu suntem aici pentru a-i compătimi. Înțelegîndu-le suferința, noi vrem să-i ajutăm.

Ne îndreptăm atenția către persoanele care au probleme cu somnul. O primă cauză a unui somn de proastă calitate este starea saltelei. O, da! Saltelele noastre pot fi de fapt responsabile pentru somnul insuficient și neodihnitor.

Vedeți aici saltele cu reducere pe până la 79%

Relația dintre saltea și somnul bun

  1. Cercetările în domeniu arată că aproximativ 75% din persoanele care nu și-au ales dimensiunea potrivită a saltelei (în special referitor la înălțimea ei) dezvoltă lombalgie cronică și insomnie, instalate ca sindrom permanent, dacă folosesc aceleași saltele pe o perioadă de cel puțin 4 ani.
  2. Dacă vorbim despre înălțimea ideală a saltelei de acasă, nu există răspuns universal.  Majoritatea oamenilor trăiesc cu părere greșită; ori că sunt bune cele mai înalte saltele, ori că sunt recomandate cele de înălțime medie.Acest gen de clienți aleg înălțimea incorectă, creând astfel posibilitatea de a nu se odihni bine și de a petrece o noapte relaxantă.
    Iată dovada că nu exista o formulă specială pentru a alege cea mai confortabilă înălțime pentru saltea. Firma BLYAN este o companie bulgară, cu mulți ani de experiență în domeniul saltelelor. În categoria de saltele de top, BLYAN a realizat trei dintre cele mai confortabile saltele (deseori concepute pentru persoanele cu probleme de somn sau de articulații). Dintre acestea, doar un model este ultra-subțire, în timp ce celelalte saltele, din categoria de top, sunt relativ înalte, și prevăzute cu un strat de spumă cu memorie.

  3. Salteaua uzată sau veche are fără îndoială efecte asupra generării insomniilor și influențează capacitatea de a adormi repede sau de a avea un somn profund. Odată probabil că salteaua pe care o ai nu a făcut parte din categoria saltelelor ieftine, probabil a fost scumpă și de lux, dar oare i s-au păstrat calitățile de-a lungul anilor de folosință?
    Vechimea saltelei, proasta întreținere sau murdărirea saltelei sunt factori care reduc proprietățile saltelelor și ca urmare acestea devin incomode. Când o saltea devine incomodă, începe să cauzeze dureri de ceafă, spate, de vertebre laterale și chiar de picioare. Într-adevăr, durerea nu este la fel ca insomnia , dar câți dintre noi pot dormi în timp ce au dureri de articulații?

    Verifică-ți periodic saltelele. Asigură-te că sunt potrivite pentru tine și sunt suficient de stabile și funcționale. Somnul tău va depinde de saltea. Cu salteaua potrivită, poți învinge insomnia! Creează-ți somnul de înaltă calitate și sănătos, fără să folosești medicamente dăunătoare și care să îți creeze o dependență. Suntem siguri ca vei reuși cu o saltea perfectă. Succes!

Comentarii