LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Ce să alegem? Saltea cu o față sau cu două fețe?

Diferența dintre o saltea cu o singură față și salteaua cu două fețe

Dacă ești în plin proces de căutare a unei noi saltele, mai mult ca sigur ai întâlnit diferite păreri despre salteaua cu o față și cea cu două fețe.
Dar ce se ascunde în spatele acestor considerații? Care sunt avantajele ambelor variante? Să ne uităm separat și să discutăm despre saltelele cu o singură față și apoi despre saltelele cu două fețe, pentru a le stabili compoziția și avantajele. În acest mod, va fi de folos pentru tine să analizezi ambele variante, pentru a face alegerea corectă.

Tipul de saltele cu o singură față

Saltelele cu o singură față, așa cum le spune și numele, se folosesc doar pe una din fețe.

Pe de alta parte, sunt dotate cu un cadru, numit somieră, în cele mai multe cazuri din lemn, cel mai adesea fabricat din rașinoase. Pe piață există și modele de saltea cu cadru metalic. Toate saltelele cu o față sunt potrivite pentru folosirea acestora cu mecanism de ridicare. În cazul acestor saltele așezate pe somiera de lemn, aceasta este perforată suplimentar, iar cele cu cadru metalic au orificii speciale pentru acest mecanism de ridicare. Saltelele cu o față pot fi întoarse doar de-a lungul direcției cap-picior pentru a fi folosite uniform pe toată suprafața.

Tipul de saltele cu două fețe

Saltelele cu două fețe, spre deosebire de saltelele cu o singură față, pot fi folosite pe ambele părți, dar necesită un cadru separat pentru saltea.

În cele mai multe cazuri, este opțională alegerea unui cadru suplimentar, în funcție de preferințele clientului. Saltelele cu două fețe trebuie întoarse de cel puțin două ori pe an, pentru a fi folosite de persoane cu preferințe diferite, dar nici rotația cap-picior nu trebuie neglijată.

Astfel salteaua te va servi mult mai mult timp. În ceea ce privește saltele cu două fețe, multe modele sunt construite cu o față pentru vară și o față pentru iarnă, iar fiecare producător realizează aceste saltele în mod diferit.

La modelele din brandul Blyan, diferența constă în țesătura husei. Pentru iarnă, husa este fabricată din material textil de lână și poliester, iar pentru vară este făcută din bumbac și poliester. În acest fel, salteaua conferă un mediu confortabil în toate anotimpurile.

Sunt mulți producători de saltele care construiesc fețele pentru diferite anotimpuri cu ajutorul materialelor din conținutul saltelei. Cel mai adesea, partea construită din spumă de memorie este recomandată pentru sezonul de iarnă, datorită proprietății de sensibilitate termică a materialului, dar acest lucru depinde din nou de preferințele individuale.

Există și saltele cu două fețe, ale căror fețe nu sunt strict definite pentru un anumit sezon, ele diferă prin senzația și/sau fermitatea pe care o oferă. Acest aspect se realizează prin folosirea unor materiale diferite pentru cele două fețe ale saltelei.

De exemplu, miezul din spumă cu memorie și poliuretan, sau conținutul este fabricat din amestec de poliuretan și nucă de cocos. Saltelele cu două fețe pot fi folosite și cu mecanismul de ridicare, dar în acest scop trebuie să alegi un cadru de saltea potrivit.

Vedeți aici saltele cu două fețe – dimenisuni și preț

Alegi o saltea cu o față sau o saltea cu două fețe?

În cele mai multe cazuri, răspunsul la această întrebare depinde de patul pe care îl ai. Pe piață există paturi pentru saltele cu o singură față sau cu două fețe, dar sunt și paturi care permit folosirea ambelor tipuri de saltele.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare este bugetul de care dispui și motivul pentru care ai nevoie de saltea nouă.

Dar dacă ești în căutarea unei saltele de uz zilnic, care să îți servească pentru o perioada îndelungată, alege o saltea cu două fețe.

Saltelele cu două fețe sunt o alegere bună nu doar garanției mai mari pe care deja am menționat-o, ci și datorită varietății de senzații pe care le oferă. Pe lângă acestea, numai modelele cu două fețe au și o husă cu fermoar pe latura saltelei, lucru care ajută la desfacerea ușoară a acesteia pentru spălare.

Și dacă tot nu te poți decide ce tip de saltea ai nevoie, nu ezita sa te adresezi consultanților noștri - specialiștii de la MATTRO.RO!

Comentarii