LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Ce trebuie să știm despre pilotele din puf de gâscă?

Ce reprezintă puful de gâscă?

Puful este un conținut natural, din formațiuni asemănătoare unui mănunchi din fibre și pene din puf. Puful este ușor și pufos iar puful provenit de la păsările acvatice ( gâște, rațe și alte păsări asemănătoare - păsări cu pene) are proprietățile de menținere a căldurii. Puful celorlalte păsări ca de exemplu puful de găină, nu are termo - proprietăți.

Ce sunt penele?

Penele sunt structura de înveliș extern al păsărilor, având o suprafață netedă. Penajul are o tulpină rigidă pe toată lungimea sa, cu o serie de ramificații (structuri mai mici de pene) unite într-o structură netedă pe ambele părți.

Penele mai mari sunt plate și bidimensionale, fiind folosite de către păsări pentru a zbura, iar penele mai mici folosesc păsărilor ca strat apărător și protecție. Puful are proprietăți de densitate și proprietăți termice.

Cum se explică? puful este atât de ușor, dar în același timp este un bun izolator?

Datorită proprietății de densitate și capacității sale de izolare, puful este foarte ușor și în același timp un excelent izolator. Un puf de calitate are aproximativ 2 milioane de fibre pufoase care, lipite una de alta, se suprapun, formând astfel un strat protector de aer comprimat, care reține căldura. Datorită rezistenței bune a pufului, îl poți mototoli sau deforma, dar la o singura reașezare, puful se va umfla și își va recăpăta forma.

Puful și penele se curăță atent într-un mod special, se clătesc, se usucă, după care se vor sorta în funcție de calitatea acestora.

De la ce păsări provine cel mai bun puf?

În general, cel mai bun puf se obține de la păsările cu pene mai mari sau provenind de la păsări mature. Puful de gâscă este mai bun decât puful de rață, iar puful de gâscă alb este mai de calitate decât puful de gâscă gri. Pilotele umplute cu puf de gâsca sunt foarte ușoare și incredibil de călduroase. De asemenea, au garanție de zeci de ani. Păsările mai tinere nu vor avea pene cu aceleași proprietăți de lungă durată, deoarece fibrele sunt mai fragile.

Unde se găsesc păsări cu puf de calitate?

Cel mai bun puf provine de la păsări din regiunile friguroase ale lumii ( China, Europa de nord și Canada). Climatul rece formează puful mai dens astfel că susține și izolează mai bine aerul. Climatul rece formează puful mai dens, astfel el încălzește mai bine aerul.

De ce puful este un izolator mai bun decât materialele sintetice?

Puful oferă aproximativ de trei ori mai multă izolare termică decât materialele sintetice. De asemenea, are o mare capacitate de a respira și astfel previne transpirația, în așa fel încât persoana care nu suportă fibrele sintetice, va adora puful natural. Acest puf nu provoacă alergii sau disconfort, adesea întâlnite la materialele sintetice.

De ce produsele din puf diferit variază ca preț?

Există mulți factori care pot influența calitatea și prin urmare și prețul. Trebuie să fii conștient de tipul de puf pe care vrei să îl folosești. Este de rață sau gâscă? Este o gâscă albă sau cenușie? Tipurile de puf vor determina întotdeauna diferența de preț. În general, puful de gâscă albă este mai bun decât puful obținut de la toate celelalte specii și cel mai bine este să cauți acest tip de puf.

Cum să ai grijă și să menții perfectă pilota din puf?

Înainte de a o folosi

Pilotele din puf sunt ambalate din fabrică în vid și prin urmare, nu au aspectul pufos așa cum arată mostrele din magazin. Pentru a-și lua forma obișnuită, trebuie să despachetezi pilota. Reașezarea completă a pufului are loc de obicei în 24 de ore. Pentru a prelungi durata de viață a pilotei, este indicat să folosești husă de protecție care va elimina necesitatea spălării frecvente.

Îngrijiri generale

La fiecare schimbare a husei, este bine să întoarceți pe cealaltă parte pilota. Acest gest va asigura o folosire uniformă, deoarece se consideră că cel mai mult se uzează o pilotă, la marginea acesteia în partea din față. Nu expune des pilota la lumina puternică a soarelui, deoarece lumina o va deteriora. Astfel vei aerisi pilota și îi vei optimiza proprietățile de izolare. Pete mici pot fi curățate cu o soluție diluată cu apă. Spală bine pata și șterge excesul de umezeală cu ajutorul unei cârpe uscate. Clătește în același mod, folosind doar apă. Utilizează un uscător de păr pentru a te asigura că zona este complet uscată.

Spălarea

Cu o utilizare corectă și atentă, pilota de puf poate fi spălată o dată la 5-10 ani. Pilota cu dimensiuni mici poate fi spălată în mașina de spălat acasă. Dacă ai o pilota cu dimensiuni mari, aceasta ar trebui dată la curățătorie. Mașina de spălat trebuie setată la un program pentru haine delicate și trebuie folosită apă călduță. Nu se folosește balsam de rufe.

Uscarea

Uscarea pilotelor durează mult timp, deoarece nu trebuie uscate brusc la temperaturi ridicate. Temperaturile ridicate pot provoca strângerea și micșorarea pufului. Pune pătura în uscător și setează la cea mai scăzută temperatură până se usucă.

Adăugarea de bile de uscare sau a câtorva prosoape albe va ajuta pilota să se învîrte în uscător și aceasta va duce la uscare rapidă. Trebuie să te uiți în uscător frecvent pentru a te asigura că pilota nu este înghesuită doar într-o parte a uscătorului.

De mai multe ori în timpul procesului de uscare, scoate plapuma și o scuturi bine. Acest lucru va ajuta la întinderea și așezarea umpluturii de puf și la asigurarea unei uscări uniforme pe toate părțile. Asigură-te că pilota este complet uscată înainte de a o folosi, deoarece se poate forma mucegai în interiorul ei dacă nu este total uscată.

Împachetarea și întoarcerea frecventă, așezarea pe pilota de puf poate face ca puful să se deplaseze din punctul său de densitate. Pentru a întoarce puful înapoi și a-l așeza, pune pilota pe o suprafață plată și lovește părțile pline de cocoloș în direcția spațiilor goale. Pentru a preveni schimbarea frecventă a păturii de puf, cel mai bine este să ai grijă de ea – întoarce-o periodic de la un capăt la celălalt și încercați să nu vă așezi prea des pe ea.

Comentarii