LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Cum să alegi o saltea în 10 pași simpli?

Alegeți cea mai bună saltea în 10 pași simpli.

Nu ezitați când vine vorba de somn, urmați aceste sfaturi simple pentru a obține cea mai bună saltea pentru banii pe care i-ați investit. Somnul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le faceți și vă afectează sănătatea, starea de spirit, aspectul și munca. Saltelele pot fi o condiție prealabilă pentru un somn bun sau pot fi responsabile de insomnie. Acestea fac parte din achizițiile casnice scumpe pe care le fac oamenii. Majoritatea cumpărătorilor au un obiectiv simplu - să obțină cea mai bună saltea pentru banii lor. Deoarece cea mai bună saltea înseamnă de obicei ceva diferit pentru oameni diferiți, iată zece pași simpli pentru a face cumpărăturile mai ușoare și mai plăcute. Probabil că nu sunteți sigur de unde să începeți sau cum să comparați 500 de producători și 50000 de modele. În acest ghid, vom analiza elementele de bază ale unei strategii bune de cumpărare a saltelelor, astfel încât să știți ce să căutați, ce să întrebați și cum să determinați cea mai bună saltea pentru dvs., ținând cont de preferințele și nevoile dvs., buget și stil de somn.


1. Stabiliți preferințele dvs. personale

Primul pas în alegerea unei saltele, este să determinați ce este confortabil pentru dvs. Cu toții găsim diferit lucrurile care ne sunt confortabile, așa că ar trebui să știți că nu există cea mai bună saltea universală. Acordați atenție lucrurilor care vi se par confortabile în pat, precum și lucrurilor care nu v-au plăcut la ultimele saltele pe care ați dormit. Acordați atenție preferințelor dvs, deoarece întrebările vor apărea cu siguranță atunci când vă veți consulta cu vânzătorii și aceștia vă vor ajuta să vă concentrați căutarea și să evitați problemele. Например, е добре да определите предварително степента на твърдост, която предпочитате. Dacă împărțiți patul cu un partener, trebuie să participați ambii în alegerea saltelei.


2. Definiți-vă propriul stil de a dormi

Modul în care dormiți joacă un rol important atunci când identificați cele mai bune opțiuni. Există trei poziții principale de dormit - pe spate, abdomen și lateral. Fiece persoană are nevoi speciale care trebuie satisfăcute. Două treimi din populație dorm pe o parte. Când dormiți pe o parte, coloana vertebrală și gâtul trebuie să rămână drepte, paralele cu solul. Coapsele și umerii ar trebui să se scufunde suficient de adânc pentru a susține alinierea corectă, sprijinindu-vă totuși talia, iar salteaua ar trebui să scadă presiunea de pe coapse, umeri și alte zone. Saltelele cu un grad mediu de duritate sau cu straturi superioare mai moi se simt mai confortabile și este bine să vă asigurați că straturile confortabile au grosimea de 2 până la 16 cm pentru a asigura o înmuiere adecvată (în funcție de dimensiune, greutate și preferințe). Pentru cei care dorm pe spate, cele mai bune saltele sunt cele care mențin curba naturală a coloanei vertebrale. Nici coapsele, nici partea superioară a corpului nu ar trebui să se scufunde prea adânc. Poziția spatelui ar trebui să fie bine menținută, ceea ce înseamnă că nu puteți lăsa o distanță de mai mult de 1 deget între spate și saltea atunci când vă așezați uniform. O saltea de model mediu sau dur va oferi suport ideal pe spate, iar straturile moi confortabile ale saltelei cu grosimea de 2 - 8 cm vor oferi suficientă tărie fără a influența întreținerea. Persoanele care dorm pe burtă se confruntă cu cea mai mare provocare atunci când caută o saltea confortabilă, deoarece partea inferioară a spatelui are nevoie de sprijin, dar este posibil ca suprafața dură să nu se simtă bine în zonele moi și sensibile. Când dormiți pe burtă, trebuie să vă asigurați că partea inferioară a spatelui și a stomacului nu se vor înclina în jos, ceea ce poate provoca durere și tensiune, și probabil că nu va fi plăcut ca gâtul să se odihnească într-un unghi nenatural. Cea mai bună alegere va fi probabil o saltea mai fermă, cu un strat subțire de emolient sau spumă / gel cu memorie.


3. Familiarizați-vă cu termenii de bază

Atunci când alegeți o saltea nouă pentru prima dată, vă va fi extrem de util să înțelegeți cuvintele și termenii pe care îi veți întâlni. Familiarizați-vă cu materialele din care sunt fabricate saltelele, dimensiunile standard și non-standard, precum și alte specificații importante. Acest lucru vă va ajuta să comunicați mai ușor cu consultanții, precum și să descifrați limbajul de marketing. Iată câteva linii directoare: trebuie să vă asigurați în prealabil care este dimensiunea exactă de care aveți nevoie. Majoritatea producătorilor au dimensiuni standard în care oferă colecțiile de saltele. Dacă înlocuiți o saltea veche, puteți măsura dimensiunile acesteia pentru a afla mai ușor dimensiunile exacte. Dacă aveți dificultăți în stabilirea dimensiunii exacte, puteți consulta întotdeauna unul dintre vânzătorii-consultanți. Dacă intenționați să cumpărați un pat nou cu o saltea, este bine să vă gândiți la cât spațiu aveți. De obicei, o saltea mai mare este mai confortabilă, mai ales pentru cupluri. Familiarizați-vă cu materialele din care sunt fabricate saltelele. Există mai multe materiale de bază care sunt utilizate la producerea saltelelor. Diferiti producatori folosesc combinatii diferite ale acestor materiale. În consecință, calitatea și structura sunt diferite. Practic, saltelele unilaterale și duble sunt: Cu arcuri - miezul este format din capotă sau arcuri de buzunar Fără arcuri - miezul este realizat din spumă sau latex Hibrizi - o combinație de straturi diferite Saltele de memorie - saltele cu straturi superioare, realizate dintr-un material special, sensibil la căldură Latex - saltele din latex natural sau sintetic Cu apa - sunt bule de vinil sau cauciuc umplute cu apă Gradul de duritate este o importanță majoră. Majoritatea saltelelor sunt concepute pentru consumatorii de masă, iar gradul de fermitate este mediu. Deși două saltele pot avea o fermitate medie, ele pot fi diferite, deoarece fiecare persoană are senzații diferite. Garanția saltelei este, de asemenea, un factor foarte important. O saltea bună are o garanție medie de 8-10 ani. Doar în România și țările vecine se folosesc saltele simple cu o singura parte (cu cadru de saltea încorporat), iar perioada de garanție a serviciului este cuprinsă între 2 și 5 ani. Garanția este un reper pentru calitate, motiv pentru care puteți stabili dacă o saltea este de clasă joasă, medie sau înaltă. Saltelele de cea mai bună calitate au cele mai mari garanții. Accesorii: Dacă înlocuiți salteaua, este bine să înlocuiți și baza saltelei. Accesoriile saltelei pot juca un rol foarte important în ceea ce privește un somn sănătos și odihnitor. Noua saltea este o investiție pe termen lung și dacă v-ați decis asupra acestui pas, nu va fi rău să alegeți o pernă potrivită pentru a maximiza confortul și plăcerea.


4. Faceți o listă de dorințe

Pe baza cercetărilor pe care le-ați făcut cu preferințele, poziția în timpul somnului și ceea ce ați învățat în timpul studiului, este bine să sistematizați informațiile. Identificați orice preocupări sau întrebări care rămân nerezolvate.


5. Explorează fără a te angaja!

Odată ce ai mai multe informații despre lumea saltelelor, este bine să identifici câteva modele pe care le consideri potrivite pentru tine. Răsfoirea saltelelor online vă va oferi mai multe opțiuni, probabil la prețuri mai bune. Ar fi bine să vizitați un showroom unde puteți încerca modelele înainte de a face o achiziție, așa că nu ezitați! Puteți lua decizia de unde să cumpărați salteaua după ce ați comparat prețurile din magazinele fizice și online.


6. Examinați lista

După ce ați făcut un studiu detaliat, după ce ați încercat diferite modele vizate, trebuie să restrângeți cercul. Dacă în timpul testărilor v-ați dat seama că preferați saltele mai dure sau mai moi decât credeați sau dacă ați constatat că preferați anumite materiale sau producători, notați în listă.


7. Stabiliți un buget

Pe baza la ceea ce ați identificat ca fiind cele mai bune tipuri de saltele și stiluri, stabiliți un buget realist. Prețurile saltelelor variază de la câteva sute la câteva mii de lei. Saltelele care sunt foarte ieftine pot fi o soluție temporară, dar pentru o saltea de zi cu zi trebuie să cheltuiți o sumă mai mare. Cu toate acestea, investiția este una pe termen lung, astfel puteți lua în calcul și metodele de plată pe etape.


8. Nominați candidații

Cu lista de dorințe revizuită și pe baza bugetului dvs., începeți să alegeți opțiunile care se potrivesc cel mai bine criteriilor dvs. Nu vă limitați la showroom-urile locale, mai ales dacă alegeți o saltea scumpă. Există multe mărci și distribuitori de încredere online. În timp ce unele surse spun că ar trebui să faceți întotdeauna un test de showroom, unele studii arată că acest lucru nu ajută oamenii să aleagă o saltea și nu garantează că se vor simți confortabil. Pe baza criteriilor dvs., ar trebui să micșorați lista la maximum 4-5 modele.


9. Cercetează bine topul modelelor preferate

Odată ce ai o listă cu potențialele modele noi de saltele, studiază-le în profunzime. Determină calitatea materialelor utilizate, compară garanțiile modelelor individuale și bineînțeles prețurile. Dacă nu găsiți informații detaliate, contactați magazinul online sau producătorul. Este recomandabil să urmăriți diverse recenzii online pentru a vedea ce au distribuit alți utilizatorii de saltele și dacă sunt mulțumiți de alegerea lor. Recenziile pot fi foarte utile în determinarea argumentelor pro și contra. Rețineți că confortul și ideile oamenilor vor varia.


10. Alege cea mai bună saltea

Ultimul pas este să alegeți cea mai bună saltea dintre cele pe care le-ați identificat în listă. Puneți consultanților de vânzări cât mai multe întrebări posibile, nu vă simțiți incomod cu apelurile sau re-testarea în anumite magazine. Eliminați-le pe cele care nu îndeplinesc cele mai importante criterii. Dacă ați restrâns cercul la 2-3 modele care arată foarte asemănător, vedeți dacă una dintre ele are o garanție mai bună, o politică de preț sau de returnare sau alt avantaj. Mulți comercianți cu amănuntul vor îndulci ofertele cu un accesoriu cadou. Alege cea mai bună alternativă!


Comentarii