LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Este momentul să alegi o saltea nouă?

Te trezești obosit și cu ceafa înțepenită? Salteaua ta are goluri sau e noduroasă? Sau pur și simplu nu dormi bine? Dacă răspunzi cu ”da” la aceste întrebări, este timpul să începi să cauți o saltea nouă, din oferta de saltele prezente pe piață. Există multe modele disponibile în ziua de astăzi și neștiind ce să alegi, poți fi derutat.

Iată câțiva pași pe care ți-i recomandăm la alegerea unei saltele potrivite.

Saltea cu o față sau cu două fețe?

Înainte de a alege salteaua va trebui să decizi dacă dorești să fie saltea cu o față sau cu două fețe. Modelele cu o singură față conțin încorporat un cadru din lemn. Ca urmare pot fi folosite doar pe o singură față a saltelei.

Salteaua cu două fețe se folosește pe ambele părți și trebuie doar să fie întoarsă după o anumită perioadă de folosire. Acest aspect asigură o durată de utilizare mai îndelungată a saltelei și un confort sporit pentru tine. Pentru fabricarea acestor saltele cu două fețe se folosesc materiale de calitate superioară, însă este necesar să cumperi separat un cadru de pat pentru saltea.

Vedeți saltele cu două fețe, la prețuri promoționale

Compară tipurile de materiale folosite:

Atunci când alegi o saltea nouă, vei fi copleșit de mulțimea de informații despre materialele folosite, dimensiunile saltelelor, prețurile, mărimile și multe altele, dar acest lucru nu ar trebui să te sperie, pentru că noi îți vom veni în ajutor. Aici poți citi detalii legate de materialele din care sunt fabricate saltelele:

Saltea cu arcuri

Există mai multe tipuri de arcuri. Modelul tradițional de arc utilizat este tip Bonnell, care reprezintă în realitate un set de arcuri legate între ele. Acest tip de saltea oferă calitate bună la preț mic, dar există un dezavantaj, vei simți mișcările din pat, atunci când nu dormi singur.

Vedeți saltele cu tip de arcuri Bonnell si prețurile acestora

Arcurile de tip Pocket - Fiecare arc este înserat într-o mică husă textilă, fiind arcuri independente unul de altul. Saltelele cu acest tip de arcuri Pocket îți oferă liberă mișcare, reduce zgomotele făcute de arcuri și face ca salteaua să fie mai stabilă. Având foarte multe puncte de sprijin, salteaua realizată din arcuri tip Pocket se pliază perfect pe curbele trupului tău, fără a permite sesizarea mișcărilor în timpul somnului a partenerului cu care dormi. Saltelele Pocket au o viață mai lungă si oferă un confort mai bun.

Vedeți saltele cu arcuri Pocket și prețurile acestora

Saltea din spumă poliuretanică

Spuma poliuretanică poate fi de diferite densități. Cu cât spuma este mai densă, cu atât modelul este mai ferm. De obicei, această saltea mai conține și straturi de spumă moale sau de spumă cu memorie. Sunt disponibile și modele cu straturi de spumă elastică, ce au efect de elasticitate.

Vedeți saltele cu spumă poliuretanică si prețurile acestora

Saltea din latex

Latexul este des folosit la fabricarea saltelelor. Salteaua din latex este fabricată dintr-o combinație dintre latex natural și latex sintetic. Latexul este un material obținut prin prelucrarea sucului provenit de la arborele de cauciuc, material care asigură circulația necesară a aerului.

Această proprietate previne înmulțirea și producerea microorganismelor dăunătoare. Deoarece latexul este un produs de înaltă calitate, acest aspect se oglindește inclusiv în prețul de achiziționare al produsului. Aceste saltele au o durată de utilizare lungă, ceea ce le dovedește calitatea.

Saltea din spumă cu memorie

Avantajul spumei cu memorie față de spuma poliuretanică este că oferă un nivel de fermitate moale, susținând în mod egal greutatea corpului. De obicei, la salteaua din spumă cu memorie, pentru a fi mai fermă, se adaugă mai multe straturi de spumă, cu densitate și calități diferite.

În timpul somnului, salteaua se modelează după curbele corpului, iar la ridicarea de pe saltea, își recapătă forma inițială. Spuma cu memorie reduce greutatea corpului și o distribuie pe toată suprafața saltelei iar asta ajută la un suport mai bun al persoanei așezate pe saltea.

Salteaua ajută la prevenirea durerilor musculaturii și a articulațiilor, care au fost încordate în timpul zilei. Saltelele din spumă cu memorie sunt saltele de clasă superioară, ceea ce le face mai scumpe. Dar nu contează prețul față de confortul pe care ți-l vor oferi aceste saltele excelente.

Vedeți aici saltele din spumă cu memorie si prețurile acestora

Sfaturi despre saltele

 1. Întinde-te pe saltea, pentru a proba salteaua
  Când vrei să știi care este salteaua potrivită pentru tine, întinde-te pe ea cel puțin câteva minute. Relaxează-te pe spate, lateral sau în poziția în care dormi de obicei . Poți încerca saltelele din diferite materiale pentru a afla ce material de saltea preferi și ți se potrivește cel mai bine, ce saltea corespunde preferințelor tale și nevoilor de odihnă.
 2. Consultă ofertele
  Consultă diferite oferte din magazinele fizice și online, precum și serviciile oferite de magazin, detalii legate de termenele de livrare și de plată. Nu este exclus să primești oferte de reducere sau un cadou suplimentar.
 3. Garanții
  Garanția oferită saltelei îți poate indica o mulțime de informații despre calitatea unei saltele. E bine să te interesezi dacă garanția acoperă defecte ale întregului produs sau doar anumitor părți cu defecte ale saltelei.
 4. Livrarea
  Asigură te că produsul corespunde modelului pe care l-ai comandat, dacă nu a fost deteriorat în urma transportului și dacă salteaua vine însoțită de toate documentele necesare. Dacă totul este în regulă, vei recepționa salteaua și vei dormi liniștit în fiecare noapte.

Comentarii