LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Alege fermitatea saltelei conform preferințelor tale individuale de confort!

Fermitatea este o calitate esențială atunci când alegi salteaua și reprezintă un factor important care definește confortul personal. Există o concepție greșită și destul de răspândită, că cel mai bine este să dormi pe o saltea fermă, dar adevărul este că fermitatea depinde de fiecare individ și preferințele acestuia. Fiecare persoană percepe diferit fermitatea saltelei. Pentru a alege fermitatea corectă a saltelei, este important să ne conformăm propriilor nevoi, fără a fi influențați de stereotipuri.

Saltea moale, medie sau fermă - ce să alegem?

Ce este fermitatea saltelei și de câte tipuri poate fi ?

Fermitatea saltelei se referă la senzația inițială pe care ți-o oferă salteaua în momentul în care te întinzi pe ea. Te afunzi în saltea sau nu? În funcție de fermitate, industria saltelelor le împarte în trei categorii principale. Trebuie să ții cont de faptul, că fermitatea este subiectivă și pentru fiecare individ senzația de fermitate poate fi diferită.

Saltea moale

Când stai pe o astfel de saltea, te scufunzi profund în ea, deoarece o astfel de saltea urmărește conturul corpului. Saltele mai moi sunt preferate de persoanele cu o greutate mai mare și de obicei acest model nu prea este folosit de către persoane mai slabe.

Saltea fermă

Aceste modele de saltele ferme, tari, reprezintă o bază solidă pentru somn, iar astfel de saltele nu se modifică sub greutatea persoanei.

Saltele cu fermitate medie

După cum se poate înțelege chiar din denumire, saltelele cu fermitate medie oferă afundarea corpului în anumite zone și susținerea altora. O astfel de saltea creează un echilibru între presiunea asupra corpului și suportul necesar.

Desigur, pot exista saltele de fermitate medie spre moale sau modele de fermitate medie către ferm, însă din nou menționăm faptul că fermitatea este o senzație individuală. De aceea, este recomandat să alegi salteaua după cum simți, pentru a fi confortabilă!

Alegerea fermității saltelei trebuie să fie o alegere în funcție de preferința individuală

De ce depinde fermitatea saltelei?

  • De tipul arcurilor la saltelele cu arcuri

Importantă este grosimea, mărimea și tipul arcurilor. Desigur, trebuie luat în considerare și materialul din care sunt fabricate arcurile.

  • De tipul de material pentru saltelele fără arcuri

Cu tehnologiile actuale, pentru fabricarea saltelelor se folosesc diferite materiale.

Straturile din material bazat pe miezul de nucă de cocos creează de obicei o senzație mai fermă, iar saltelele din spumă cu memorie oferă o senzație mai moale. De asemenea există saltele cu straturi de spumă poliuretanică, latex sau din spumă foarte elastică. Toate tipurile de spumă au densități diferite, care determină și fermitatea saltelei.

Ce criterii trebuie să aveți în vedere la alegerea fermității saltelei ?

La diferite vârste, sistemul osos si sistemul muscular se află în stări diferite și de aceea nevoile individuale de confort variază pentru fiecare individ. Fiecare dintre noi percepe diferit fermitatea saltelei. Pe lângă vârstă,când alegi salteaua, urmează să ții cont de înălțimea și greutatea persoanei care va folosi salteaua, eventual și dacă suferă de anumite boli sau are anumite necesități specifice.

În general, se recomandă să ținem cont de următoarele specificații:


Când să alegem o saltea moale?

Potrivit experților, saltelele moi sunt construite mai ortopedic decât cele ferme, în ciuda opiniei generale, de aceea sunt recomandate persoanelor cu sistemul osos deficitar sau bolnav.

Saltelele moi sunt extrem de potrivite pentru persoanele în vârstă, cu probleme la coloana vertebrală, la sistemul cardiovascular sau la articulații. Saltelele moi sunt recomandate și pentru persoanele care dorm pe o parte. Dacă ești una dintre aceste persoane, saltelele ferme nu sunt o opțiune pentru tine, deoarece pot cauza deformarea coloanei vertebrale sau amorțeala membrelor.

Vedeți saltele moi și prețurile acestora

Saltele cu grad mediu de fermitate

Această saltea este soluția optimă pentru majoritatea persoanelor, în special pentru cei care dorm pe spate sau au dureri de coloană. Avantajul modelelor cu fermitate medie este că acestea oferă un suport bun pentru spate, sunt elastice și sunt parțial influențate de greutatea corporală. Acest tip de saltele creează un echilibru corect între ameliorarea presiunii și suport.

Vedeți aici saltele cu fermitate medie

Saltele ferme

Sunt recomandate în special pentru copii. Deoarece trupul copiilor este încă în proces de creștere, dacă dorm pe o saltea prea moale, pot suferi deformări la coloana vertebrală.

Saltelele fără arcuri sunt de obicei folosite pentru bebeluși, iar saltelele cu arcuri sau fără arcuri pot fi folosite pentru adolescenți. În plus, modelele de saltele ferme sunt ideale pentru adulții care au unele probleme cu coloana vertebrală sau dorm pe burtă. În primul caz, salteaua fermă susține somnul în poziția corectă, în al doilea caz previne dislocarea vertebrelor, iar în al treilea caz, dormitul pe burtă, asigură cea mai corectă și confortabilă poziție pentru coloana vertebrală în timpul somnului.

În concluzie, vă reamintim că fermitatea saltelei este o percepție individuală și depinde de mulți factori. Trebuie să luați în considerare vârsta persoanei, starea sistemului muscular și osos, prezența problemelor la coloana vertebrală, precum înălțimea și greutatea individului.

Dacă întâmpinați dificultăți la alegerea saltelei, apelați telefonic consultantul din magazinul nostru online de saltele și dormitoare mattro.ro.

Veți primi de la noi sfaturi și consultanță profesională, saltele la prețuri accesibile dar și livrare gratuită până la domiciliul dumneavoastră!

Comentarii