LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Avem nevoie de saltea topper?

De ce ai nevoie de o saltea tip topper?

Nu te odihnești suficient sau nu dormi bine? Lipsa de somn îți afecta starea de spirit, memoria și sănătatea în multe moduri. Lipsa unui somn odihnitor crește șansele de iritabilitate și depresie. De asemenea, poate conduce la boli de inimă, hipertensiune arterială și în general puteți deveni mai susceptibil la boli.

Deși există mulți factori care pot perturba somnul, precum cina la ore târzii, lipsa exercițiilor fizice, durerile de spate și altele, salteaua se va dovedi motivul principal – mai ales dacă este o saltea veche sau una care nu este potrivită nevoilor tale.

Dacă achiziționarea unei saltele noi este ceva ce nu îți poți permite în acest moment, poți cumpăra o saltea tip topper, care te va ajuta să-ți îmbunătățești somnul. Saltelele topper sunt concepute special pentru a crește nivelul de confort al saltelei. Când cumperi un topper, plătești exact pentru o stare mai bună de confort.

Cum să alegi salteaua topper potrivită?

Pe piață există o varietate mare de toppere. Deși totul se reduce la preferințele tale individuale de confort, sunt câțiva factori pe care trebuie să îi ai în vedere pentru a-ți restrânge alegerea.

Iată principalele aspecte pe care trebuie să le cauți atunci când alegi o saltea topper:

Care este cel mai bun material?

Primul aspect pe care va trebui să îl ai în vedere este materialul din care este realizată topperul. Există o gamă largă de materiale, începând de la bumbac și latex până la lână de înaltă calitate. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale și fiecare trebuie luate în considerare.

 • Bumbac – are proprietatea de a asigura o bună ventilație și se poate spăla în mașina de spălat rufe. Bumbacul reprezintă așadar o soluție excelentă pentru persoanele care suferă de alergii, topperele din bumbac fiind certificate hipoalergenice.

 • Lâna - de obicei asociem lâna cu iarna și cu vremea rece, însă acest material textil este plăcut, natural, este o soluție excelentă și pentru lunile mai calde, deoarece lâna are proprietatea de a absorbi căldura corpului.
  În plus, saltelele topper din lână sunt rezistente la acarieni și mucegai, iar durabilitatea acestora este indiscutabilă. Latexul - ca și lâna - nu oferă un mediu bun pentru dezvoltarea paraziților. Aceste topper sunt extrem de rezistente, multe dintre produse putând fi folosite pe o perioadă de maxim 20 de ani. În ceea ce privește prețul, acesta poate varia în funcție de grosimea topperului ales.

 • Spumă cu memorie - acest model de topper din spumă se adaptează perfect la contururile specifice ale corpului, adăugând un strat de confort greu de obținut dintr-un alt material. Spuma cu memorie este mult mai ușoară dar oferă și un strat mai înalt. Deoarece spuma cu memorie este un material termo-sensibil la căldură, un astfel de topper este mai potrivit pentru anotimpurile reci, iarna și toamna, de aceea mulți producători oferă saltele topper din spumă cu memorie care au strat din gel cu efect de răcorire.

Vedeți aici modele din spumă de memorie

 • Saltele topper cu puf - Acest model de topper este o altă alternativă care poate fi pe placul multor persoane. Sunt extrem de moi și ușoare. Sunt compuse în întregime din puf și asigură o reglare termică excelentă, naturală. Aceasta înseamnă că îți va oferi răcoare vara și căldură iarna.

Care sunt avantajele folosirii unei saltele topper?

 • Vei reda o viață nouă vechei tale saltea. Cu timpul, salteaua își poate pierde unele dintre proprietățile sale și scade coeficientul de confort. De aceea, topperul este o investiție excelentă, deoarece va crește sau chiar va reface pe deplin nivelul de confort al vechei saltele, la un cost mic.  
 • Adaugă confort și fermitate în funcție de preferințele tale. Saltelele topper nu sunt întotdeauna folosite pentru a îmbunătăți nivelul de confort al unei saltele vechi. S-ar putea să te afli în situația în care ai cumpărat o saltea nouă, dar aceasta poate fi incomodă datorită gradului de fermitate.

  Aceasta poate diferi de preferințe, dar nu e totul pierdut, poți remedia situația cu un topper. În acest caz, topperul îți poate oferi nivelul necesar de fermitate și de confort. De exemplu, topperele din spuma de memorie sau din latex vor crește nivelul de suport al corpului în poziția corectă, iar topperele din puf vor asigura mai multă moliciune. În acest fel îți vei reduce disconfortul.

 • Niveluri diferite de fermitate în funcție de preferințele partenerului. Un alt aspect interesant pe care îl oferă topperul este ca poți realiza singur o salteaua cu două fermități diferite. Poți să așezi o saltea tip topper topper doar pe o parte a saltelei de bază și astfel tu și partenerul tău vei dormi pe suprafețe diferite ca fermitate.

Obține confortul individual maxim!

În general, saltelele topper sunt eficiente pentru sporirea nivelului de confort al saltelelor noi dar și a celor vechi, oferind un somn mai liniștit oamenilor.

Saltelele topper din spumă de memorie sunt unele dintre cele mai preferate modele datorită faptului că sunt relativ acceptabile la preț și oferă confortul necesar. La urma urmei, un topper este o alegere foarte bună, care îți va asigura o noapte odihnitoare fără să fie nevoie să achiziționezi o saltea nouă.

În cazul în care întâmpini în continuare dificultăți în alegerea unei saltelei topper, consultanții noștri amabili îți vor oferi suport și ajutor, conform preferințelor tale. Vei găsi diverse modele de saltele topper la cele mai accesibile prețuri în magazinul online Mattro.ro, care îți livrează gratuit topperul până la domiciliul tău.

Comentarii