LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Cum să alegem perna pentru copii?

Pernele pentru copii sunt concepute exclusiv pentru a oferi copilului dumneavoastră un confort sporit în timpul somnului. Modelele standard sunt gândite pentru a oferi suport bun capului și gâtul adulților. Un copil mic nu are aceeași mărime ca un adult și o pernă standard poate provoca inconfort și senzații neplăcute. Există diverse studii și cercetări unde experții ajung la concluzia că utilizarea acestui accesoriu de dormit este potrivită atunci când copilul are în jur de 18-24 de luni.

Cu toate acestea, mulți părinți ne-au mărturisit că au introdus perna la o vârstă mai fragedă. Fiecare copil se dezvoltă și se comportă diferit în dezvoltarea sa, prin urmare, nu este definit exact un moment potrivit pentru a pune perna în pătuț.

Dacă acorzi atenție copilul mic, este posibil să observi anumite repere, care să indice că are nevoie de un sprijin sub cap: dacă își pune capul pe o pătură sau pe un animal de pluș, dacă somnul este agitat sau dacă umerii i-au devenit deja mai largi decât capul, atunci consideră că este timpul să folosească o pernă.

Este important să iei în seamă dacă copilul are alergie

Desigur, dacă știi că copilul tău este alergic la materiale din lână, bineînțeles că nu vei cumpăra o pernă de lână.
Când știi la ce este alergic copilul tău, va fi mai ușor să restrângi diversivitatea de modele, atunci când faci o alegere.

Materialul fețelor de pernă

Suprafața exterioară a pernelor pentru copii mici este de obicei din bumbac. Reține, că atunci când alegeți o pernă, bumbacul poate fi bumbac standard sau organic. Bumbacul organic nu conține toxine și coloranți nocivi care se folosesc în mod obișnuit la fabricarea țesăturilor din bumbac.

Materialul din care este conținutul pernei

Sub husa pernei se află materialul din care este confecționată aceasta. Există diverse materiale care pot fi folosite la fabricarea pernelor. Cele mai frecvent folosite sunt: puf sau pene, umplutură din material sintetic sau spumă cu memorie.

Trebuie să știi că umplutura nu trebuie să provoace zgomot la mișcare, pentru a nu deranja somnul copilului tău. Suportul de sub capul copilului nu trebuie să fie prea moale pentru a nu cauza sufocarea. Se recomanda un grad mediu de duritate pentru pernă.

Perne hipoalergenice pentru copii

Copilul tău este sensibil la microbi, praf, murdărie, mucegai sau la altceva? Pernele hipoalergenice sunt concepute din materiale care vor ajuta la reducerea reacțiilor alergice. Multe modele pentru copii mici sunt confecționate de fabricanți având proprietăți hipoalergenice. Dacă perna ta nu este organică, atunci apare o reacție clară care îți va arăta dacă este hipoalergenică sau nu.

Instrucțiuni de spălat pernele

Toți copiii sunt capabili să provoace situații neplăcute. Indiferent dacă perna este murdărită de degetele lipicioase ale copilului sau din alt motiv, perna va trebui să fie curățată. Există două opțiuni pentru menținerea igienei. Se găsesc modele de perne care pot fi igienizate cu ajutorul mașinii de spălat. Aceasta este cea mai ușoară și mai convenabilă opțiune. O alta opțiune este să folosești o husă lavabilă.

Spălați periodic perna copilului!

Dacă încă nu ești sigur ce model de pernă să alegi pentru copilul tău, consultanții din magazinul nostru online de saltele Mattro.ro te vor sfătui cu drag. Descoperă cele mai bune perne pentru copii, la cele mai accesibile prețuri și cu livrare gratuită direct la domiciliul tău.

Comentarii

Articole similare

Ce saltea sa alegem?
Ce saltea sa alegem?
Cum sa alegem salteaua ? Un somn bun ,este esențial pentru a te trezi fericit, împrospătat, odihnit și mai ales sănătos. Dar cumpărarea unei saltele fără a face cercetările necesare ,poate duce la...