LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Ce saltea sa alegem?

Cum sa alegem salteaua ?

Un somn bun ,este esențial pentru a te trezi fericit, împrospătat, odihnit și mai ales sănătos. Dar cumpărarea unei saltele fără a face cercetările  necesare ,poate duce la nopți nedormite dacă nu dormi pe un model potrivit pentru tine. Și din moment ce saltelele nu sunt cea mai ieftină investiție, trebuie să fii sigur că ai făcut alegerea corectă. În acest articol, am adunat tot ce trebuie să știți înainte de a cumpăra o saltea. Deci, fie că îți place să dormi pe o parte sau dacă suferi de dureri de spate, citește în continuare pentru a afla care este cea mai bună opțiune pentru tine.

Tipuri de saltele :

1.Saltele cu arcuri Bonnell: acestea sunt mai puțin calitative decât alte saltele și sunt o varianta mai de buget . Sunt potrivite pentru locuințe închiriate, cămine pentru studenți, dormitoare pentru oaspeți sau pe paturi pentru copii unde vor fi folosite rar sau înlocuite în mod regulat.

2.Saltele cu arcuri pocket: acest tip de arcuri este mai luxos deoarece este realizat din arcuri ambalate individual, fiecare într-un buzunar separat. Aceasta înseamnă că fiecare arc se mișcă independent, oferind mai mult suport decât arcurile Bonell. Poti alege dintre modele moi, medii sau ferme, in functie de preferinte. Sunt o opțiune bună dacă ești în căutarea unei saltele, deoarece arcuri individuale se vor ocupa de nevoile tale personale și vor răspunde individual greutății tale, fără a reacționa la mișcarea partenerului tău.

3.Saltele din spumă cu memorie: aceste saltele moderne sunt realizate cu un strat de spumă cu memorie, un material care răspunde la temperatură și greutate, și are proprietăți hipoalergenice. Aceasta înseamnă că va lua forma corpului și va reduce presiunea asupra articulațiilor. Acest tip de saltea este potrivit pentru persoanele care au nevoie de sprijin sau suferă de dureri de spate.

4.Saltele din latex: aceste modele sunt realizate integral din latex. Acest tip de saltea este foarte rezistent, sunt foarte potrivite pentru persoanele cu alergii sau astm.


Fermitatea saltelei

Tipul de fermitate de care ai nevoie va depinde de poziția ta de dormit, înălțime și greutate

Saltea cu fermitate moale: persoanele cărora le place să doarmă pe o parte sau își schimbă constant poziția de dormit în timpul nopții sunt cele mai potrivite pentru saltele moi. Acest lucru se datorează faptului că modul în care dormi nu îți stresează coloana vertebrală și cel mai bine este ca salteaua să ia poziția corpului tău.

Saltea cu fermitate mediu -moale: ideal pentru cei care își schimbă poziția de dormit în timpul nopții. Cu acest tip de fermitate, salteaua se va conforma în continuare formei corpului tău, dar în același timp oferă mai mult sprijin

Saltea cu fermitate medie : ideal pentru cei care dorm pe spate, deoarece aveți nevoie de mai mult sprijin în partea inferioară a spatelui, iar fermitatea medie oferă exact asta

Saltea cu fermitate dura : cea mai potrivită fermitate pentru cei care dorm  pe stomac sau cei care suferă de dureri de spate. Acest lucru se datorează faptului că saltelele ferme vă vor menține spatele într-o poziție relativ confortabilă și stabilă, fără a vă permite să vă scufundați în el în timp ce dormiți, ceea ce poate provoca dureri de spate.

Ce saltea să alegi dacă suferi de dureri de spate și de coloana ?

O saltea bună ar trebui să ofere atât suport, cât și confort. Deși, unii oameni recomandă o saltea fermă pentru persoanele cu probleme de spate, acest lucru nu este corect. Ar trebui să cauți un model care să-ți țină spatele aliniat în timp ce dormi și să amelioreze punctele de presiune asupra coloanei vertebrale și a articulațiilor. Acest lucru are foarte mult de-a face cu greutatea ta (cu cât ești mai greu, cu atât salteaua ar trebui să fie mai fermă). Deci, cel mai bine este să încercați o saltea înainte de a cumpăra. Perna pe care o folosești îți afectează și poziția de dormit și alinierea spatelui, așa că asigură-te că alegi un model care se potrivește nevoilor tale.

Ai grija de salteaua ta

 În mod regulat , salteaua ar trebui aerisită săptămânal prin îndepărtarea lenjeriei de pat și lăsarea acesteia timp de cel puțin 4 ore. Nu uitați să întoarceți și să rotiți salteaua în mod regulat, astfel încât să poată fi folosită uniform pe toate laturile ei. Având un protector de saltea te va ajuta să o menții curată și să-i prelungești durata de viață. Ar trebui să încercați să vă înlocuiți saltelele la fiecare 8 până la 10 ani. Asta nu doar din motive de igienă, ci pentru că în timp salteaua își pierde unele din caracteristici și reduce suportul pe care l-a oferit la început. După tot ce este descris în articol, sperăm că te-am ajutat în căutarea saltelei potrivite pentru tine. Dacă aveți întrebări suplimentare, puteți contacta oricând consultanții din magazinul online Mattro.ro,  sunt foarte bine pregătiți și vă vor ajuta cu siguranță în alegerea dvs.

Comentarii

Articole similare

De ce să ne cumpărăm o saltea de lux?
De ce să ne cumpărăm o saltea de lux?
Salteaua de lux este un nivel superior de confort pentru orice dormitor De-a lungul anilor, industria saltelelor s-a dezvoltat cu o rapiditate extremă și drept urmare, saltelele s-au transformat,...