LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Cum să alegem saltea pentru pătuțul copilului?

Sfaturi pentru alegerea saltelei potrivite pentru copii

Somnul odihnitor și sănătos este de mare importanță pentru toți copiii, deoarece aceștia sunt într-o permanentă creștere, atât fizic cât  și psihic. 

Noaptea, creierul copiilor asimilează și combină informațiile  colectate în timpul zilei și în același timp, întregul organism - inclusiv sistemul muscular și osos, hormonii și anatomia, fiziologia, psihologia copiilor - se dezvoltă extrem de rapid. Acest proces trebuie susținut pe cât posibil, iar toate obstacolele din procesul de dezvoltare sănătoasă a copilului trebuie eliminate. De aceea este extrem de important să alegi salteaua potrivită copilului tău. 

Aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere la alegerea saltelei pentru copil:

  1.  Dimensiunea corectă - Salteaua trebuie să fie aleasă după mărimea exactă a pătuțului copilului, fără să fie prezente bule de aer sau goluri, deoarece acestea pot cauza pericole pentru sănătatea copilului dumneavoastră.
  2.  Fermitate – Cu cât este mai fermă salteaua copilului, cu atât este mai bine. Saltelele moi reprezintă un pericol pentru copiii mici, deoarece prezintă riscul de deformări ale coloanei vertebrale și a sistemului osos dar și de sufocare. Saltelele bune pentru copii trebuie să ofere un suport stabil pentru corpul copilului, dar să asigure și un mediu comod de dormit. Nu lăsați copilul să doarmă pe o suprafață moale, cum ar fi pe un pat cu saltea din apă, pe canapea sau alte suprafețe asemănătoare.
  3.  Densitate - Este important ca salteaua să fie de mare densitate. Chiar dacă nu este înscris pe ambalaj, greutatea saltelei este un bun indicator pentru densitatea acesteia. Dacă salteaua are arcuri, producătorii notează adesea numărul acestora. Este recomandat ca numărul arcurilor sa fie de 135 sau mai multe.


  4. Elasticitate - Când apăsați cu mâna în mijlocul saltelei și o ridicați, cât de repede revine la forma inițială? Cu cât mai repede își revine, cu atat mai bine, deoarece copilul lasă amprenta specifică greutății sale pe saltea și poate întâlni greutăți la schimbarea poziției în care doarme, dacă materialul din care este confecționată salteaua nu are proprietatea de a-și reveni rapid la forma inițială.
  5. Compoziție - Asigurați-vă că materialele din care este realizată salteaua de copii, sunt materiale organice. De exemplu, este potrivită o husă din bumbac, care nu va irita pielea copilului tău. Evită țesăturile artificiale și bazează-te pe saltelele ecologice pentru copii. Salteaua trebuie tratată cu substanțe antialergice și anti-acarieni pentru a evita dezvoltarea acarienilor sau a altor microorganisme dăunătoare sănătății în saltele. Acești dăunători pot declanșa boli alergice sau respiratorii copilului tău.
  6. Ventilarea - Salteaua trebuie să permită o bună circulație a aerului, care să nu încurajeze reținerea umezelii. Majoritatea saltelelor pentru copii au canale mici verticale de ventilare, permițându-le să fie bine aerisite.
  7. Măsuri de precauție – Copii sunt mai susceptibili la reacții alergice, așa că locul în care dorm trebuie să fie curat și aerisit.

O recomandare prețioasă este să investești într-o husă de calitate pentru salteaua copiilor, deoarece aceasta îți va proteja copilul de acarieni, cărora le place să se dezvolte și supraviețuiască în saltele și în tapițeria din dormitor. O husă este foarte utilă pentru a proteja salteaua.

În acest mod te asiguri că vei evita viitoarele pete, iar dacă husa pe care o alegi este impermeabilă, nu va trebui sa iți faci griji atunci când copilul tău udă salteaua. Cu o husă de calitate, nu numai că o să eviți problemele, dar vei oferi și un mediu sănătos copilului tău, deoarece husa are proprietatea de a se curăța foarte ușor.

Salteaua pentru copii aleasă corespunzător, îți va oferi liniște sufletească, ție și copilului tău !

Comentarii

Articole similare