Pernă – care este înălțimea cea mai potrivită?

Pernă – care este înălțimea cea mai potrivită?

Înălțimea pernei este importantă pentru un somn bun

Cel mai des, punem accent pe alegerea saltelei, fără să ne gândim că accesoriile sunt și ele foarte importante pentru un somn sănătos. Ți-ai luat vreodată o saltea nouă cu dorința de a merge la culcare, dar din păcate să nu dormi bine? Oare ai încercat să-ți schimbi perna? Da, exact asta credem și noi. Acum vezi de ce este atât de important să stabilim înălțimea potrivită a pernei pentru fiecare din noi.

Factori de luat în considerare atunci când alegeți o pernă:

Caracteristicile anatomice ale fiecăruia dintre noi

Perna nu trebuie să fie mai înaltă de 17 cm, chiar dacă este folosită de o persoană înaltă, cu umerii mari, deoarece o pernă prea înaltă poate distorsiona coloana vertebrală și poate duce la o serie de probleme de sănătate grave. Se consideră că înălțimea ideală a pernei este între 10 cm și 14 cm.

Timpul de utilizare și scopul pernei

Cercetătorii consideră că somnul în timpul zilei nu este la fel de odihnitor precum cel de noapte. Cu toate acestea, dacă trebuie să dormi în timpul zilei, asigură-te că ai accesorii confortabile, care să te ajute să te relaxezi. În acest caz, poți folosi o pernă ca să te odihnești sau să te uiți la televizor. Pentru a-ți menține capul drept și într-o poziție comodă, trebuie să alegi o pernă mai înaltă.

Temperamentul celui care doarme

Știm cu toții că fiecare persoană este diferită, are preferințe și obiceiuri individuale. Acesta este, de asemenea, un factor la care trebuie să fim atenți. De exemplu, dacă ești o persoană care își schimbă poziția de multe ori în timpul nopții, ar trebui să ai câte o pernă separată pentru fiecare poziție, ceea ce practic nu este posibil.

În acest caz, este nevoie să ai o pernă de înălțime medie - aproximativ 12 cm. Nu întâmplător, majoritatea producătorilor sunt înclinați spre producerea pernelor de această dimensiune. Cu toate acestea, dacă simți că o astfel de pernă nu ți se potrivește, atunci trebuie să găsești înălțimea care îți este confortabilă.

Cum stabilești dacă perna pe care o folosești are înălțimea potrivită?

Dacă te trezești cu dureri la ceafă, la nivelul umerilor sau dureri de spate, este foarte probabil să dormi pe o pernă prea înaltă.

Desigur, aceste afecțiuni pot fi cauzate de boli, probleme ereditare sau suprasolicitare în timpul zilei. Un alt motiv pentru care e posibil să nu dormi bine este faptul că îți schimbi poziția de dormit foarte des.

Soluția este foarte simplă – poți face un experiment. Ia o pernă joasă, una medie și o pernă înaltă și schimbă-le între ele. Această activitate trebuie repetată de cel puțin câteva ori pentru a trage o concluzie. Dormi pe fiecare din ele, pe rând. Cu siguranță, această metodă te va ajuta să alegi înălțimea potrivită pentru perna ta, și să ai un somn mai bun. Din catalogul bogat de produse pentru dormit al magazinului Mattro.ro ai posibilitatea de a alege cu ușurință perne la un preț accesibil. Le vom livra absolut gratuit, oriunde în țară!

Comentarii