LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Acarieni din saltea  - cum să scăpăm de ei?

Acarienii din saltea– de ce apar și cum putem să scăpăm de ei?

Acarienii sunt niște microorganisme, invizibile cu ochiul liber, asemănători cu niște mici păianjeni, care se ascund în locurile de confort și odihnă, ca de exemplu în pat. Acarienii îți pun grav sănătatea în pericol, provocând probleme ale pielii precum eczeme și iritații, astm, probleme dermatologice și alergii, boli ORL.

Ceea ce trebuie să știi despre acarieni, potrivit experților, este că, dacă te îndoiești că îi ai, atunci este foarte posibil chiar să îi ai.

Din păcate, nu reușim cu toții în timp util să observăm că pe saltelele de acasă avem acarieni și astfel pierdem timp prețios în lupta cu aceștia.

Alții sunt prea neglijenți în acest sens și lasă să se dezvolte o mulțime de acarieni. Această atitudine de ignorare creează daune în timp. Problemele cauzate de acarieni nu au efect doar asupra sănătății, dar perturbă și orele de somn. Persoanele afectate de acarieni devin neliniștite pe parcursul somnului datorită mâncărimilor.

În cazul în care toate aceste semne le recunoști, ar trebui să iei măsuri imediat. Trebuie să îți cureți saltelele de acarieni în cel mai scurt timp.

Iată cum să o faci, sunt mai multe metode pentru a scăpa de acarienii instalați în salteaua ta!

Iată cum elimini acarienii din salteaua ta:

  1. Curățarea prin dezinfecție a saltelei este primul pas pe care trebuie să-l faci. E bine să te asiguri că pe saltea nu a rămas praf. După aceea, aerisește camera timp de câteva ore pentru a oferi saltelei prospețime și aerisire completă.

  2. În cazul în care crezi că nu poți să te descurci singur, apelează la specialiști. Poți contacta direct serviciile unei firme de deratizare, specializată în eliminarea dăunătorilor, dar poți de asemenea apela și la o firmă specializată în curățătorie. Firmele au disponibile o mulțime de produse de curățare a saltelelor care vor distruge mediul ce favorizează producerea acarienilor.
  3. Crează întuneric în cameră. Cu cât intră mai multă lumină solară în camera în care dormi, cu atât este mai încurajat mediul de dezvoltare al acarienilor și sporește posibilitatea lor de a se ascunde în saltea. Dacă este necesar, instalează jaluzele sau perdele frumoase și realizează întuneric în timpul zilei.
  4. Instalează un dispozitiv sau sistem special (aparatele de aer condiționat noi și moderne au o astfel de funcție) pentru curățarea și uscarea aerului. Acarienii iubesc umezeala și daca umiditatea din cameră depăsește 75%, nu ai cum să eviți apariția musafirilor nepoftiți , adică microorganisme în pat, mai devreme sau mai tarziu.
  5. Achiziționează un cadru pe care să așezi salteaua. Aceste construcții speciale din lemn ( somiere) oferă protecție suplimentară împotriva acarienilor. Și mai mult, nu sunt deloc scumpe și au grijă de integritatea și moliciunea saltelei tale.

  6. În cazul în care crezi că situația este tragică și ireversibilă, ia decizia și cumpără o saltea nouă. De data aceasta însa, nu saltelele ieftine trebuie să fie alegerea ta, ci e bine să te orientezi către saltelele care conțin un strat special împotriva prafului și acarienilor. Poți găsi astfel de saltele în bogata colecție de saltele NANI, saltele MAGNIFLEX, saltele MATTRO și multe altele. Da, prețul este puțin mai mare, însă investiția merită cu prisosință – vei avea sănătate, confort și somn odihnitor!

    Pentru nimic în lume, nu lăsați lucrurile să evolueze negativ, dacă bănuiești existența acarienilor în saltelele tale. Ia măsuri rapide, pentru că acarienii nu vor pleca singuri, ci dimpotrivă – se vor înmulți cu viteza luminii, pe care o iubesc atât de mult!

Comentarii