LIVRARE GRATUITĂ la comenzi peste 1000 lei  | La comanda sub 1000 lei - 25 lei taxa de transport  | Termen de livrare 6 - 10 zile

Prezentul document prin conținutul său pune la dispoziția terților utilizatori Regulamentul privind termenii și condițiile de prestare a serviciilor și de utilizare a site-ului MATTRO.RO - Magazin online de saltele (mattro.ro).

Vă rugăm să citiți cu atenție acești Termeni și Condiții înainte de a utiliza acest website. Dacă utilizați acest site, se consideră că acceptați și sunteți de acord cu Termenii și Condițiile Generale menționate. Dacă NU ACCEPTATI acești termeni, nu utilizați acest site!

I. SUBIECTUL

"Art. 1 (1) Acești Termeni și Condiții Generale reglementează relația dintre utilizatorii paginilor și serviciilor electronice (Internet) aflate pe domeniul www.mattro.ro, subdomeniile acestuia și pagina noastră de Facebook (numită „Site”, „ Website” pe scurt), „Site”) și se aplică clienților, persoane fizice (denumite „Dvs”, „Cumparator”, „Client”, „Utilizator” pe scurt) care accesează Site-ul sau pe paginile noastre de socializare administrate de către noi.

  (2) Pentru clienți, persoane juridice (denumite pe scurt „Client”), care utilizează serviciile și produsele oferite pe Site, Termenii și Condițiile Generale au caracter informativ, întrucât se negociază termenii contractelor încheiate cu societățile comerciale individual între vânzător şi cumpărător.

Prezentul document prin continutul său pune la dispoziția terților utilizatori Regulamentul privind termenii și condițiile de prestare a serviciilor de utilizare a site-ului MATTRO.RO - Magazin online de saltele (mattro.ro).

Vă rugăm să citiți cu atenție acești Termeni și Condiții înainte de a utiliza acest website. Dacă utilizați acest site, se consideră că acceptați și sunteți de acord cu Termenii și Condițiile Generale menționate. Dacă NU ACCEPTATI acești termeni, nu utilizați acest site!


II. DATELE VÂNZĂTORULUI

Site-ul MATTRO.RO - Magazin online de saltele (mattro.ro) este operat de societatea MATTRO International Ltd., cu sediul in Cartierul Trakia, Bd. Valko Shopov nr. 2a, orașul Plovdiv, Bulgaria, înscrisă în Registrul Comerțului cu numarul 206182106. Utilizarea site-ului (incluzând accesul, navigarea și cumpărarea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor și condițiilor enunțate în cuprinsul prezentului document cu toate efectele și consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului MATTRO.RO - Magazin online de saltele (mattro.ro) își rezervă dreptul de a modifica în orice moment conținutul acestui acord, fără notificarea prealabilă a persoanelor care îl utilizează, denumite în continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii și condițiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

III.DEFINIȚII

Art. 5 (1) „Client” / „Utilizator” – orice persoană fizică care utilizează Site-ul în orice mod, inclusiv prin navigarea pe acesta și/sau achiziționarea unui produs sau serviciu prin plasarea unei comenzi pe Site.

(2) „Client – ​​comerciant” – orice entitate juridică sau altă entitate care utilizează Site-ul în orice mod, inclusiv prin vizualizarea acestuia și/sau achiziționarea unui produs printr-o comandă pe Site.

(3) „Comerciant” / „Vânzător” este MATTRO International Ltd..

Art. 4 „Cont” / „Profil” – o secțiune a Site-ului, formată dintr-o adresă de email și o parolă, care permite Clientului să utilizeze serviciile Site-ului, în cazurile în care este necesar un cont pentru utilizarea acestora.

Art. 5 „Site” – înseamnă un site web situat la următoarea adresă web: www.mattro.ro

IV. DISPOZIȚII GENERALE

Art. 6 Condițiile generale ale MATTRO International Ltd. sunt obligatorii pentru toți utilizatorii și clienții Site-ului.

(1) Orice utilizare a Site-ului înseamnă că ați citit cu atenție Termenii și Condițiile Generale și că ați fost de acord să le respectați necondiționat.

(2) Condițiile generale pot fi modificate unilateral de către MATTRO International Ltd. în orice moment prin actualizarea acestora. Aceste modificări sunt efective imediat și sunt obligatorii pentru toți clienții și utilizatorii Site-ului.

(3) MATTRO International Ltd.. are dreptul de a aduce modificări termenilor de utilizare în orice moment la propria discreție sau dacă acestea sunt impuse în virtutea unui act juridic efectiv.

Art. 7 MATTRO International Ltd. depune eforturi serioase pentru a menține acuratețea informațiilor prezentate pe Site. Cu toate acestea, având în vedere eventualele erori tehnice sau omisiuni din aceste informații, MATTRO International Ltd.d precizează că imaginile produselor au caracter ilustrativ și orientativ, prin urmare produsele livrate pot fi diferite de imagini.

Art. 8 Caracteristicile sau prețurile produselor descrise pe Site pot fi modificate în orice moment. Din motive tehnice, este posibil ca acestea să conțină erori, pentru care MATTRO International Ltd. își cere scuze în prealabil utilizatorilor și clienților săi.

Art. 9 Toate bunurile, inclusiv cele în promoție/reducere, sunt vândute și livrate în limita stocului disponibil, chiar dacă acest lucru nu este menționat în mod explicit pe Site.

Art. 10 Site-ul poate conține link-uri către alte site-uri. Site-ul web nu este responsabil pentru politica de confidențialitate a site-urilor web pe care nu le administrează, precum și pentru alte informații conținute în acestea.

V. ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI

Plasarea comenzii
Art. 10 (1) Utilizatorul își declară dorința de a comanda/achiziționa bunuri/servicii prin intermediul Site-ului prin plasarea unei comenzi pe cale electronică, iar acest lucru este posibil cu sau fără profil înregistrat pe Site.

(2) Utilizatorul are dreptul, dacă a împlinit vârsta de 18 ani, să comande toate bunurile și serviciile indicate pe Site, cu excepția cazului în care acestea nu sunt disponibile și numai dacă potrivit legii utilizatorul este în măsură să încheie contracte obligatorii.

(3) La plasarea comenzii prin Site, Utilizatorul are dreptul de a alege tipul, marca și modelul bunurilor și cantitatea acestora, conform opțiunilor oferite pe Site. Este posibil ca sistemul să vă solicite să selectați alte caracteristici (de exemplu, culoarea) dacă produsele/serviciile selectate sunt în diferite variante.

(4) După ce ați selectat produsele/serviciile dorite de pe site, precum și cantitatea acestora, trebuie să faceți clic pe butonul „Comandă”.

(5) Înainte de finalizarea comenzii, vi se va oferi posibilitatea de a alege metoda de plată și condițiile de livrare. De asemenea, veți fi obligat să furnizați date fără de care nu ne este posibil să îndeplinim contractul. Astfel de detalii sunt de obicei nume, adresa de livrare, adresa de telefon și e-mail și detaliile facturii – dacă aveți nevoie.

(6) Înainte de finalizarea unei comenzi, Clientul trebuie să se asigure că comandă dintr-un produs special selectat din categoria în care este interesat. Categoriile separate și clare sunt disponibile pe site pentru mărfuri cu valoare redusă din cauza unui defect descris în anunț, precum și atunci când este oferit un produs fără ambalaj sau eșantion. Acest lucru este menționat în mod explicit în anunțul de pe Site. Toate celelalte produse oferite sunt noi, nefolosite și de calitatea cerută.

Confirmarea comenzii
Art. 11 (1) Site-ul va trimite utilizatorului o notificare pentru înregistrarea Comenzii în sistemul său, ceea ce nu înseamnă acceptarea, confirmarea sau angajamentul la executarea acesteia, ci doar o confirmare a comenzii primite. Această notificare conține și informații conform art. 47, alin. 1 din Legea Protectiei Consumatorului, respectiv un extras din prezentele Conditii Generale, precum și un extras din comanda plasata de dumneavoastră.

(2) Notificarea de acceptare și angajament de onorare a comenzii se efectuează de către un curier atunci când bunurile i-au fost deja livrate de către vânzător. În acest caz, curierul acționează în numele MATTRO International Ltd. La discreția sa, comerciantul poate notifica utilizatorul prin e-mail sau apel telefonic.

(3) Până la notificarea prevăzută la alin. 2 Vânzătorul are dreptul de a nu livra parțial sau integral bunurile sau de a nu executa parțial sau toate serviciile din comandă din diferite motive obiective, inclusiv, dar fără a se limita la epuizarea stocului său. În toate cazurile, Site-ul informează Clientul despre acest lucru prin e-mail sau telefonic. În acest caz, responsabilitatea exclusivă a vânzătorului este de a returna orice preț primit anterior al bunurilor sau serviciilor.

(4) Contractul de vânzare la distanță dintre Vânzător și Client se consideră încheiat în momentul în care Clientul primește notificarea de la curier că bunurile sunt gata de livrare la adresa specificată de Client. În cazurile în care Vânzătorul a ales să notifice Clientul, contractul se consideră încheiat din momentul primirii unui apel de la Vânzător sau trimiterii unui mesaj pe e-mailul acestuia și/sau prin SMS trimis pe telefonul său ca notificare că Bunurile din Comandă sunt gata de expediere sau Serviciul poate fi furnizat.

(5) Contractul de vânzare încheiat între Client și Vânzător constă în acești Termeni și Condiții Generale și în orice acorduri suplimentare între Vânzător și Cumpărător.

VI. POLITICA DE VÂNZĂRI ONLINE

Art. 12 Accesul la Site în scopul înregistrării comenzii este permis oricărui client. Dacă dorește, Clientul se poate înregistra pe Site.

(1) Site-ul își rezervă dreptul, la discreția sa, de a limita accesul oricărui client până la finalizarea Comenzii și/sau la oricare dintre posibilele metode de plată, dacă consideră că acest lucru ar fi în detrimentul Site-ului sau Vânzătorului în orice mod. În această situație, Clientul are dreptul de a contacta departamentul „Relații cu Clienții” al Site-ului prin formularul de contact sau coordonatele specificate în Secțiunea a II-a a acestor Termeni și Condiții Generale pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la depunerea cererii a măsurilor specificate mai sus. Site-ul nu este responsabil pentru eventualele daune pe care clientul le-a suferit sau le-ar putea suferi ca urmare a acestei decizii, indiferent de corectitudinea sau valabilitatea acesteia.

(2) Clientul are dreptul de a publica opinii despre bunuri și/sau servicii, precum și de a contacta Site-ul la adresele specificate în secțiunea „Contact”. Comentariile sau mesajele care conțin limbaj vulgar sau neadecvat vor fi eliminate de pe Site sau ignorate.

(3) Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza contactându-l direct, la adresele specificate în secțiunea II a acestor Termeni și Condiții Generale, precum și la adresele din secțiunea „Contact”.

Art. 13 Toate prețurile bunurilor și/sau serviciilor de pe Site sunt finale, sunt anunțate în lei (RON), inclusiv TVA și toate celelalte taxe impuse de lege.

Art. 14 În cazul plăților online prin paypal sau alte sisteme de plată similare sau plăți prin transfer bancar, vânzătorul nu își asumă nicio responsabilitate pentru niciun cost în legătură cu taxele, comisioanele sau alte plăți suplimentare efectuate de cumpărător sau banca acestuia cu ocazia a tranzacției în sine, precum și în cazurile de schimb valutar, aplicate de banca care a emis cardul clientului în cazurile în care moneda este diferită de RON.

Art. 15 Plata cu cardul către Site este acceptată ca plată internațională de către băncile din România și, conform regulilor acestora de lucru cu cardurile și plățile cu cardul, unele bănci percep comisioane suplimentare pentru astfel de tranzacții. Costurile asociate cu astfel de plăți sunt numai pentru contul cumpărătorului. Prin urmare, Site-ul recomandă clienților săi să verifice cu banca lor eventualele comisioane suplimentare care le-ar putea fi percepute atunci când plătesc online sau printr-o bancă pentru produsele vândute de Site.

Art. 16 Toate imaginile plasate pe platformă au unicul scop de a crea o anumită idee despre tipul de produs/serviciu oferit, și nu de a-l reprezenta cu acuratețe. În consecință, este posibil ca unele dintre imaginile bunurilor sau serviciilor de pe platformă (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia etc.) să nu corespundă aspectului bunurilor respective sau să creeze o impresie greșită a serviciului oferit. . Vânzătorul nu va fi responsabil pentru astfel de discrepanțe.

Art. 17 Clientul se angajează și este responsabil să se asigure că toate datele furnizate Site-ului în legătură cu comanda sunt adevărate, complete și exacte de la data trimiterii comenzii.

Art. 18 Prin trimiterea comenzii, Clientul permite MATTRO International Ltd. sa il contacteze ăn orice mod posibil, atunci când acest lucru este necesar ăn legătură cu comanda plasată sau cu Contractul incheiat.

Art. 19 Vânzătorul are dreptul de a refuza onorarea (anularea) comenzii efectuate de client/utilizator, pentru care acesta trebuie să notifice clientul/utilizatorul.

Art. 20 Anularea comenzii nu implică nicio responsabilitate sau obligație ulterioară a vreuneia dintre părți față de cealaltă în legătură cu aceasta și, în consecință, niciuna dintre ele nu are dreptul să ceară despăgubiri de la cealaltă pentru anularea acesteia în următoarele cazuri:

• neacceptarea de către banca emitentă a clientului/utilizatorului a tranzacției pentru plata online;

• executarea tranzacției monetare, care nu duce la primirea de fonduri în contul vânzătorului în timpul plăților online;

• datele furnizate de client/utilizator în Platformă sunt incomplete și/sau greșite.


VII. DREPTUL DE REFUZ ȘI DE SCHIMB DE PRODUS


Termenul dreptului de refuz și a dreptului de înlocuire
Art. 21 (1) În termen de 14 /paisprezece/ zile de la încheierea contractului, atunci când se comandă un serviciu, respectiv în termen de 14 zile / paisprezece zile/ de la primirea mărfii - la comanda bunului, Clientul are dreptul să notifice Vânzătorul care refuză să comanda bunurile/serviciile de pe Site, fără a indica un motiv sau motiv pentru a face acest lucru și fără a datora penalități sau alte despăgubiri Vânzătorului, cu excepția costurilor de returnare a bunurilor (la comandă de bunuri), când returnarea bunurilor la solicitarea clientului este la o firma de curierat.

(2) Clientul, care a solicitat un serviciu de pe Site, se obligă să plătească Vânzătorului suma corespunzătoare pentru serviciu, proporțional cu ceea ce a fost efectuat până la momentul refuzului, în cazul în care a declarat la momentul respectiv a ordinului că dorește ca prestarea serviciului să înceapă imediat după comandă. De asemenea, Clientul/Utilizatorul datorează Vânzătorului despăgubiri în cazurile în care, la exercitarea dreptului de refuz, acesta a returnat un produs comandat de pe Site care este deteriorat și prejudiciul nu se datorează testării normale a produsului.

(3) Termenul de refuz al unei comenzi sau înlocuiri, atunci când comanda conține mai multe bunuri livrate în zile diferite, este de 14 zile, calculând de la data la care Cumparatorul sau un terț indicat de acesta intră în posesia (primeste) ultimelor marfuri din comandă;

(4) Termenul de refuz al unei comenzi sau înlocuiri, care constă din mai multe loturi sau piese, este de 14 zile, socotite de la data la care Cumpărătorul sau un terț indicat de acesta intra în posesia ultimului lot sau piese;

(5) Termenul limită pentru anularea unei comenzi de abonament, cu care mărfurile sunt livrate în mod regulat pentru o anumită perioadă (de exemplu, un abonament pentru a primi un produs în fiecare lună) este de 14 zile, începând de la data la care Cumpărătorul sau un terț indicat de acesta intră în posesia primei bunuri;

(6) Dreptul de refuz și plângere nu se aplică cazurilor prevăzute la art. 21, precum și atunci când sunt îndeplinite oricare dintre condițiile prevăzute la art. 24 din acești Termeni și Condiții Generale.

(7) În termen de 14 zile de la primirea comenzii, Clientul are dreptul de a înlocui produsul cu altul de același tip în termenele prevăzute la alineatele precedente și sub rezerva respectării condițiilor și procedurii prevăzute la art. 22 și următoarele din acești Termeni și Condiții Generale.

(8) Vânzătorul rambursează Clientului prețul pe care acesta l-a plătit pentru produs, excluzând prețul de livrare. În cazul în care a fost gratuit, Vânzătorul deduce costurile de transport pentru returnarea produsului (în caz de refuz) și pentru returnarea și trimiterea unui produs nou (în caz de înlocuire) iar restul prețului îl vom rambursa în caz de refuz.

(9) În cazuri de refuz sau înlocuire, un consultant în numele Vânzătorului contactează Clientul pentru a confirma refuzul și înlocuirea, iar Clientul este obligat să ambaleze bine produsul pentru transport, pentru a-l proteja de posibile daune în timpul transportului. Un produs care nu este bine ambalat și deteriorat în timpul transportului nu va fi primit de către Vânzător și va fi returnat Clientului. Adresa de returnare a produsului este cea a depozitului MATTRO International Ltd. și anume: Bulgaria, Plovdiv, Bd. Kuklensko Shosse 49, număr de telefon de contact: +40 747483639 cu notificarea refuzului sau cererea de înlocuire.

Art. 22 (1) Notificarea de către Client că renunță la contract sau că dorește să înlocuiască produsul primit cu altul, trebuie să se facă în termenul prevăzut la art. 21, în oricare dintre următoarele moduri:

• apelând la telefon: 0747483639;

• prin e-mail la info@mattro.ro

• prin scrisoare cu confirmare de primire la adresa: Bulgaria, orașul Plovdiv, bulevardul Kuklensko Shosse nr. 49

• prin completarea și trimiterea către Vânzător a unui Formular standard de anulare în forma specificată mai jos; (2) Clientul poate, dar nu este obligat să utilizeze formularul tip de refuz sau înlocuire după cum urmează: Către MATTRO International Ltd., cu sediul și adresa conducerii: Cartierul Trakia, Bd. Valko Shopov nr. 2a, orașul Plovdiv, Bulgaria.


FORMULAR STANDARD PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI DE RETRAGERE


Prin prezenta notific că mă retrag din contractul meu de achiziție a următoarelor bunuri/servicii:

Articol:………………………………………/tip produs/număr articol/

Mărimea: ................................................ ............/daca este aplicabil/

Bunurile au fost comandate la data de …………………………… /indicați data comenzii/

Bunurile au fost primite la data de …………………………….. /indicați data livrării/

Mărfurile au fost comandate de ………………/ nume de client/

oraș/cu…………………………………………….../adresa clientului/

E-mail și număr de telefon de contact:................................

Aș dori să imi rambursați suma pe care am plătit-o pentru marfa și livrarea acestora prin transfer bancar/prin alte mijloace, cu urmatoarele detalii:

• IBAN: ……………………………………………………

• Banca: …………………………………………...

• Titularul:…………………………………………………….

• Altceva: .............................................. ..............................

Prin acest formular, declar că cunosc și accept:

• Conditiile generale ale societatii;

• Politica de securitate a companiei;

………………………………………………. ..../Data/

................................................ .. ....................../Semnătura clientului/

Semnați numai dacă trimiteți acest formular pe hârtie.


FORMULAR STANDARD DE SCHIMB DE PRODUSE


Către MATTRO International Ltd., cu sediul social și adresa de conducere:Cartierul Trakia, Bd. Valko Shopov nr. 2a, orașul Plovdiv, Bulgaria, e-mail: info@mattro.ro, telefon: 0747483639. Adresa pentru corespondență: orașul Plovdiv, bd. Kuklensko shose 49.

Înștiințăm prin prezenta că doresc să schimb un produs achiziționat de mine după cum urmează:

Articol:………………………………………/tip produs/număr articol/

Mărimea: ................................................ ............../daca este aplicabil/

Bunurile au fost comandate la data de …………………………… /indicați data comenzii/

Bunurile au fost primite la data de …………………………….. /indicați data livrării/

Mărfurile au fost comandate de ………………/ numele clientului/ oraș/cu………………………………………….../adresa clientului/

E-mail și număr de telefon de contact:................................

Aș dori să înlocuiesc articolul de mai sus cu un produs după cum urmează:

Articol:………………………………………/tip produs/număr articol/

Mărimea: ................................................ ............../daca este aplicabil/

În caz de indisponibilitate, vă rugăm să restituiți suma plătită pentru marfă prin transfer bancar/prin alte mijloace, cu următoarele detalii:

• IBAN: ……………………………………………………

• Banca: …………………………………………...

• Titularul:…………………………………………………….

• Altceva: .............................................. ..............................

Prin acest formular, declar că cunosc și accept:

• Condițiile generale ale societatii;

• Politica de securitate a companiei;

………………………………………………. ..../Data/

................................................ .. ....................../Semnătura clientului/

Semnați numai dacă trimiteți acest formular pe hârtie.
Returul mărfurilor
Art. 23 (1) În cazul refuzului comenzii unui produs de pe Site, precum și in cazul unei cereri de înlocuire, Clientul trebuie să returneze produsul, împreună cu factura emisă de MATTRO International Ltd. și sau chitanța eliberată de Vânzător sau de curierul care a livrat marfa, precum și certificatul de garanție și toate accesoriile pentru produs, la adresa:Bulgaria, orașul Plovdiv, 49 Kuklensko shose Blvd.

Valabilitatea cererii de refuz/înlocuire
Art. 24 Dreptul de refuz, respectiv dreptul de înlocuire, va fi respectat de către MATTRO International Ltd. numai dacă, odată cu respectarea termenului de refuz/înlocuire și returnare, se returnează efectiv produsul și/sau accesoriile acestuia în totalitate, împreuna cu chitanța și/sau factura de vânzare și suportând costul returului, Cumparatorul asigură returnarea produsului/produselor în ambalajul său original (rulat), împreună cu certificatele de garanție pentru acesta, produsul / produsele nu au urme de utilizare, produsul / produsele sau ambalajul nu sunt mai deteriorate decât de obicei, murdare etc. și nu au etichetele îndepărtate. Toate produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare ca la livrare. Nu vor fi acceptate produsele care sunt deteriorate, cele cu ambalaj deteriorat sau incomplet, cu urme de uzură sau utilizare excesivă, cu zgârieturi, cu urme de lovituri.


Dreptul de refuz nu se aplică în următoarele cazuri:

1. pentru livrarea saltelelor, saltelelor topper și accesoriilor, care se află în ambalaje deteriorate și/sau care au un mod specific de ambalare și care, după ce au fost desigilate, nu pot fi readuse la starea anterioară;

2. pentru livrarea mărfurilor efectuate la comanda utilizatorului sau conform cerințelor individuale ale acestuia. Orice mărime care nu apare în descrierea produsului specific este considerată „Mărime non-standard”.

3. pentru livrarea mărfurilor care, datorită naturii lor, se pot deteriora în calitate sau au un termen de valabilitate scurt;

4. pentru livrarea mărfurilor sigilate care au fost desigilate după livrarea lor și nu pot fi returnate din motive legate de igienă sau protecția sănătății - perne, protectori și lenjerie de pat.

5. pentru livrarea de bunuri care, dupa ce au fost livrate și datorită naturii lor, s-au amestecat cu alte bunuri de care nu pot fi separate;

6. produse în promoție, produse OUTLET;

7. Abatere în înălțimea saltelei/saltelei topper +/- 2 cm.

8. Ambalajul original al Bunurilor furnizate de producător nu a fost deschis și integritatea acestuia nu a fost încălcată, precum și integritatea autocolantelor de protecție și a altor marcaje plasate de Furnizor la îndeplinirea condițiilor specificate, Furnizorul își rezervă dreptul de a refuza acceptarea Bunurilor returnate și în consecință de a nu rambursa suma integrală a sumelor plătite de catre Utilizator.

În cazul în care produsul returnat are un aspect comercial deteriorat și prezintă urme de utilizare, furnizorul își rezervă dreptul de a percepe clientului reambalarea acestuia, precum și retapițarea (schimbarea husei) în cazul în care clientul a dormit pe saltea/topper/pernă o noapte sau mai mult.

* O saltea/saltea topper neambalată care are dimensiunea sau modelul greșit din vina clientului nu poate fi schimbată.
Rambursarea sumei plătite
Art. 24 (1) În cazul în care dreptul de retragere este exercitat și există condiții prealabile pentru respectarea acestuia, Site-ul se obligă să restituie prețul plătit în temeiul contractului încheiat la distanță, de la care Clientul a refuzat, în termen de 14 (paisprezece) zile de la data data la care acesta din urmă a returnat Produsul relevant sau de la data furnizării dovezii returnării de către Client, oricare dintre acestea este mai devreme. În cazul în care se exercită dreptul de a refuza comandarea serviciilor, termenul limită de returnare a sumelor plătite de Client este de 14/paisprezece/ zile de la data notificării Vânzătorului cu privire la dreptul de refuz.

(2) Suma supusă rambursării conform alin. 1 include prețul plătit de Client pentru bunuri.

(3) Vânzătorul are dreptul de a deduce din valoarea de dinainte de retur o sumă corespunzatoare pentru valoarea redusă a Produsului, în cazul în care se constată uzura/deteriorarea acestuia în urma returnării, care nu se datorează testării sale obisnuite. Același lucru este valabil și în cazul în care ambalajul comercial este deteriorat într-un mod peste normal atunci când produsul este încercat și ambalajul este deschis. Vânzătorul are dreptul de a deduce o sumă pentru costurile de transport, a cărei valoare se determină în fiecare caz individual în funcție de volumul mărfurilor și de destinație.
(4) Dreptul de deducere din valoarea pe care o are Vânzătorul și în cazul în care Clientul și-a exercitat dreptul de a refuza un serviciu în momentul în care a început prestarea acestuia și Clientul a fost de acord să înceapă prestarea serviciului înainte de expirarea dreptului de refuz.

(5) Suma va fi rambursată după cum urmează, fără a suporta costuri suplimentare pentru Client, cu excepția cazului în care banca care îl deservește solicită vreun comision:

• Plăți efectuate prin transfer bancar, card de debit sau credit – către un cont bancar pus la dispoziție de Client sau prin rambursarea sumei în contul din care a fost efectuată plata;

• Plăți efectuate în ramburs sau în alt mod – într-un cont bancar furnizat suplimentar de către Client;

• Plata creditului de consum - după încetarea contractului de credit de consum și recalcularea ratelor de credit - cel mai adesea în contul bancar din care s-au primit sumele pentru ratele de credit sau în alt mod determinat de banca care a acordat creditul.

(5) În cazul în care dreptul de schimb este exercitat și sunt prezente condițiile prealabile pentru respectarea acestuia, Site-ul se obligă să înlocuiască produsul cu altul în termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care cumpărătorul a returnat produsul relevant sau de la data furnizarea dovadă a returnării de către Client, oricare dintre acestea survine mai devreme. În cazul în care vânzătorul nu deține produsul solicitat și acesta nu este disponibil, acesta oferă cumparatorului un alt produs, iar cu acordul cumparatorului schimbul se face cu acest celalalt produs, iar în cazul unei diferente de preț între cele două produse, parțile convin asupra modului de plată/rambursare suplimentara a prețului de vânzare care a format diferența. În lipsa consimțământului, vânzătorul trebuie să ramburseze cumpărătorului suma plătită pentru bunuri în termenii și condițiile specificate la paragrafele precedente ale prezentei prevederi.


Bunuri/servicii pentru care clientul nu are drept de refuz și schimb
Art. 25 Clientul nu are dreptul de a se retrage din contractul încheiat sau de a solicita înlocuirea unui produs cu altul, în următoarele cazuri:

• în prestarea serviciilor, în care serviciul a fost prestat în totalitate și implementarea lui a început cu acordul prealabil expres al clientului și confirmarea de către acesta că acesta știe că își va pierde dreptul de retragere după îndeplinirea integrală a contractului de către vânzător;

• în livrarea de bunuri sau servicii, al căror preț depinde de fluctuațiile pieței financiare, care nu pot fi controlate de vânzători, care pot interveni în perioada de exercitare a dreptului de refuz;

• la livrarea mărfurilor realizate la comanda clientului sau conform cerințelor individuale ale acestuia;

• la livrarea mărfurilor care, datorită naturii lor, se pot deteriora în calitate sau au un termen de valabilitate scurt;

• la livrarea mărfurilor sigilate care au fost desigilate după livrare și nu pot fi returnate din considerente legate de igienă sau protecția sănătății;

• la livrarea unor bunuri care, dupa ce au fost livrate și datorită naturii lor, s-au amestecat cu alte bunuri de care nu pot fi separate;

• la livrarea înregistrărilor audio sau video sigilate sau a software-ului de calculator sigilat care au fost desigilate după livrare, precum și a celor pe care utilizatorul a făcut setări de configurare și alte modificări ale software-ului produsului;

• în furnizarea de conținut digital care nu este livrat pe un suport fizic, atunci când prestația a început cu acordul expres al clientului, care a confirmat că știe că în acest fel își va pierde dreptul de retragere;

• la livrarea unui produs care nu este produs în serie, nu se păstrează în stoc, ci este realizat individual și special pentru Client;

• la livrarea mărfurilor care au fost prelucrate de către Client;

Pentru produse la comandă (paturi, dormitoare, baze hotel, saltele cu dimensiuni nestandard) clientul trebuie să plătească 50% din sumă (depozit) prin transfer bancar pentru a începe producția acestora.
Sunt considerate dimensiuni standard: 72/190 cm, 82/190 cm, 90/190, 90/200, 114/190, 114/200, 120/190, 120/200, 140/190, 140/2004, / 190, 144/200, 160/200, 164/190, 180/200. Orice dimensiune, alta decât cea menționată, este nerambursabilă.
Salteaua (topperul) trebuie depozitată numai în poziție orizontală. Pentru saltelele aspirate și rulate (toppere), despachetarea trebuie făcută în termen de 30 de zile de la data achiziției, după cum urmează:
1. Tăiați folia de ambalare de-a lungul saltelei (nu folosiți un cuțit sau alt obiect ascuțit, din cauza riscului de a deteriora materialul textil);
2. Salteaua (topperul) se desface pe o suprafață plană;
3. Salteaua (topperul) se lasă timp de 48 de ore pentru a se decomprima și a-și lua forma și dimensiunile. În acest timp nu trebuie utilizat. Reclamațiile pentru probleme la returnarea saltelei (topperului) sunt acceptate până la 14 zile de la data achiziției. Un ușor miros rezidual de fabricație este posibil timp de până la câteva zile după îndepărtarea ambalajului saltelei.
Produsele la sfârșitul utilizării sunt aruncate în locurile reglementate de reglementările locale.
Art. 26 În cazurile în care acceptarea și executarea unei comenzi începe cu acordul prealabil al Clientului că acesta își va pierde dreptul de refuz și după primirea de la Client a unui transfer (depozit) în valoare de cel puțin 50 % din suma totală a Comenzii, Clientul, în cazul în care exercită anularea comenzii, pierde automat suma platită în avans integral.
Mattro.ro publică o descriere a principalelor caracteristici și o imagine a fiecărui produs, prețul de vânzare, inclusiv TVA, informații despre modalitățile de plată și livrare. La comandarea produselor cu cadouri individuale, toate celelalte cadouri anunțate pe site sunt anulate! În funcție de specificația procesului de fabricație, este posibil să existe abateri de la 0 la 2 cm în lungime, lățime sau înălțime a produsului. Din același motiv, este posibilă o discrepanță între formele matlasării produselor de somn și imaginile afișate pe site. Poate exista o diferență între culorile afisate pe site și cele reale, în funcție de dispozitivul folosit de client, și datorită faptului că odată cu fotografierea, culoarea reală se schimbă. Mattro.ro nu este responsabil pentru neadevărul informațiilor furnizate de producător cu privire la caracteristicile mărfurilor. Toate fotografiile produselor de pe site sunt ilustrative! Producătorii își rezervă dreptul de a modifica aspectul produselor, pentru care Mattro.ro nu este responsabil! Toate abaterile de mai sus nu sunt supuse returnării sau schimbului!
În cazul în care, din cauza unei erori tehnice, un produs este anunțat spre vânzare cu preț sau caracteristici greșite, magazinul online Mattro.ro se obligă să anunțe clientul în timp util. Având în vedere informațiile corecte, clientul are dreptul de a refuza sau confirma comanda.


VIII. PROPRIETATE INTELECTUALĂ


Art. 27. Tot conținutul prezent pe Site, și anume - sigla, împreună cu cifrele și textul conținut în acesta, inscripțiile și imaginile, conținutul Termenilor și Condițiilor Generale, sunt proprietatea MATTRO International Ltd. sau a terților, a pe care MATTRO International Ltd. a obţinut acordul pentru producere.

Art. 28. MATTRO International Ltd. își rezervă toate drepturile asupra proprietății intelectuale legate în orice mod de Site.

Art. 29. Anumite produse afișate pe Site au design propriu, specific și unic, deținut de MATTRO International Ltd., care este supus dreptului de autor și proprietății intelectuale.

Art. 30. Utilizatorii pot folosi conținutul site-ului numai în scopul cumpărării și vânzării. Utilizarea conținutului în alte scopuri decât cele prevăzute în Termenii și Condițiile Generale este considerată o încălcare a prezentelor Termeni și Condiții Generale ale Site-ului, precum și o încălcare a proprietății intelectuale deținute de MATTRO International Ltd.

Art. 31. Fiecare produs și fiecare serviciu afișat și oferit pe Site îndeplinește cerințele europene și naționale privind produsul/serviciul specific.

Art. 32. (1) Clientul poate copia, transfera și/sau utiliza conținutul numai în scopuri personale necomerciale și numai în cazurile în care acest lucru nu contravine prevederilor prezentului capitol al prezentului document și a fost obținut acordul expres scris de la MATTRO International Ltd.

(2) Site-ul acordă proprietarilor altor site-uri și utilizatorilor dreptul de a publica link-uri către magazinul online numai atunci când referința este clară și lipsită de ambiguitate.

(3) Este interzisă copierea textelor de pe Site, plasarea acestora în alte site-uri web și magazine online fără acordul scris al MATTRO International Ltd. sau fără citarea sursei prin înserarea următorului text: „Sursa: magazin online / precizați domeniul Site-ului nostru/”, deoarece linkul ar trebui să conducă în mod necesar către magazinul online.


IX. PUBLICITATE


Art. 33 În momentul în care Clientul/Utilizatorul își creează un cont pe Site, acesta are posibilitatea de a-și exprima consimțământul pentru a primi mesaje publicitare. Consimțământul pentru a primi astfel de mesaje poate fi făcut de către orice persoană prin completarea formularului de abonare de pe Site, trimiterea unui mesaj/scrisoare la adresele indicate pe site sau prin marcarea unui consimțământ special marcat pentru a primi publicitate.

Art. 34 Renunțarea la primirea mesajelor publicitare Clientul/Utilizatorul poate renunța în orice moment utilizând link-ul special găsit în fiecare mesaj publicitar, prin modificarea setărilor din contul său sau contactând MATTRO International Ltd. în orice alt mod față de cele specificate. în acești Termeni și Condiții Generale și pe Site. 


X. PLATA


Art. 35 (1) Prețurile bunurilor și serviciilor anunțate pe Site sunt finale și includ TVA, precum și toate celelalte taxe și taxe prevăzute în legislația română în vigoare.

(2) Comenzile de pe site pot fi plătite pentru:

• ramburs la livrare, caz în care contravaloarea bunurilor și/sau serviciilor comandate și livrate, inclusiv costul livrării (cu excepția cazului în care este gratuită), Clientul se obligă să plătească în momentul livrării către curierul care efectuează livrarea marfa comandată, valoarea sa intreagă, conform comenzii confirmate;

• prin transfer bancar - în acest caz, contravaloarea bunurilor și/sau serviciilor comandate și livrate, inclusiv contravaloarea livrării (cu excepția cazului în care este gratuită), Clientul se obligă să plătească în contul bancar al Vânzătorului specificat în factura generată sau către Site, iar plata se consideră finalizată numai după ce aceasta este confirmată și suma corespunzătoare a fost transferată în contul bancar al Vânzătorului;

• prin card/ prin intermediul unui terminal POS virtual - în acest caz, contravaloarea bunurilor și/sau serviciilor comandate și livrate, inclusiv contravaloarea livrării (cu excepția cazului în care este gratuită), Clientul se obligă să plătească conform metodei indicate la Site-ul, cum ar fi plata este considerată finalizată numai după ce tranzacția de plată a fost confirmată;"
Art. 36 (1) Pretul, modalitatea de plată Și termenul de plată la emiterea facturilor sunt specificate În fiecare comandă. Comenzile pentru produse oferite de Site în valoare mai mare de 15 000 RON nu pot fi plătite la livrare, dar trebuie plătite în avans prin transfer bancar sau card bancar. (2) Vânzătorul va emite clientului o factură pentru bunurile comandate și livrate/serviciile furnizate pe baza informațiilor furnizate de client/utilizator. Când acesta din urmă nu a indicat că dorește o factură, MATTRO International Ltd. sau curierul furnizează doar bon fiscal pentru vânzarea efectuată la primirea plății în numerar.

Art. 37 Clientul este obligat să furnizeze toate informațiile necesare pentru emiterea facturii în conformitate cu legislația bulgară în vigoare, în cazul în care acest lucru este necesar. El poate face acest lucru la plasarea comenzii sau mai târziu, trimițând un mesaj Vânzătorului.
Art. 38 Pentru întocmirea corectă a facturii pentru comanda respectivă, clientul este obligat să actualizeze continuu datele din contul/comanda sa. El trebuie să examineze informațiile furnizate în Comanda relevantă pentru a se asigura că sunt complete, adevărate și exacte.

Art. 39 Site-ul web conține un număr mare de bunuri și este posibil ca, în ciuda eforturilor noastre, unele dintre caracteristicile bunurilor enumerate pe site să fie incorecte. Dacă descoperim o eroare în prețul mărfurilor pe care le-ați comandat, vă vom informa în cel mai scurt timp posibil. Vă vom oferi posibilitatea de a vă confirma comanda la prețul corect sau de a o anula.

Art. 40 MATTRO International Ltd. nu este obligată să vândă bunuri sau servicii la prețuri incorect determinate pe site.

Art. 41 Unele oferte sunt legate de o cantitate maximă care poate fi achiziționată de un singur client. Dacă este cazul, acest lucru este detaliat în propunerea individuală."


XI. LIVRAREA MĂRFURILOR


Modalitatea de livrare și prețul de livrare
Art. 42 (1) Vânzătorul se obligă să livreze bunurile comandate și achizitionate el însuși sau printr-o firmă de curierat la o adresă indicată de Utilizator/Client.

(2) MATTRO International Ltd. trimite de obicei bunurile achiziționate de dvs. folosind transportul propriu, prin intermediul companiei de curierat EKONT/FAN COURIER, iar prețul de livrare este calculat automat înainte ca Clientul să își finalizeze comanda. In anumite cazuri, livrarea tuturor produselor de pe site-ul www.mattro.ro este gratuită, acest lucru fiind precizat clar atât pe site cât și în reclama produsului specific și înainte de finalizarea comenzii.

(3) Plata prețului de livrare, atunci când este necesar, se face de obicei odată cu plata prețului comenzii, iar momentul plății poate fi diferit în funcție de modalitatea de plată aleasă de Client și anume:

• dacă este selectat „Ramburs la livrare” - la primirea comenzii împotriva primirii unei chitanțe de la curier - păstrați această notă;

• prin transfer bancar/PayPal – la alegerea acestei metode de plată;"
Termenul de livrare
Art. 43 (1) Termenul maxim de livrare pentru Comenzi este de 7 zile lucratoare de la data confirmării de către Vânzator ăa comanda va fi onorată la firma de curierat EKONT/FAN COURIER. Perioada de livrare se prelungeste în mod corespunzător cu numarul de zile libere pentru comenzile în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbatori legale. În toate cazurile este posibilă o întârziere în termenele de livrare specificate, despre care veți fi înștiințat prompt de catre MATTRO International Ltd.
(2) MATTRO International Ltd. își rezervă dreptul de a prelungi unilateral termenul de livrare cu până la 7 zile lucrătoare fără a vă anunța și de a prelungi termenele cu mai mult de 7 zile lucrătoare cu acordul dumneavoastră prealabil.

(3) MATTRO International Ltd. nu este responsabilă pentru întârzierile de livrare din cauza unor circumstanțe independente de controlul MATTRO International Ltd., cum ar fi întârzierile din partea curierului care efectuează livrarea.

(4) MATTRO International Ltd. are dreptul de a prelungi unilateral termenul de livrare sau de a refuza livrarea mărfurilor în cazurile în care comanda este solicitată cu plata prin transfer bancar, POS/card virtual iar plata nu este confirmată în contul Vânzătorului."
Examinarea defectelor la livrare
Art. 44 (1) La livrarea Bunurilor comandate de pe Site, Clientul se obligă sa le inspecteze cu atenție personal sau printr-un terț autorizat de acesta, acceptandu-le.

(2) În cazul apariției defectelor externe vizibile - posibile daune, lovituri și alte daune detectate în timpul livrării, Clientul sau terțul trebuie să semneze în prezența curierului un proces-verbal de daune, în care procesul-verbal să descrie defectele constatate și imediat, nu mai târziu de 48 de ore de la livrare, ar trebui să notifice MATTRO International Ltd. cu privire la constatări.

(3) Atunci când bunurile livrate nu corespund în mod evident cu cele comandate de Client și acest lucru se poate stabili în cadrul unei simple inspecții a bunurilor livrate, fără a fi despachetate, aveți dreptul în termen de 48 de ore să solicitați de la MATTRO International Ltd. ca bunurile livrate să fie înlocuite cu o corespondență a cererii dumneavoastră de achiziție de bunuri. Notificarea poate fi făcută în oricare dintre modurile enumerate în Secțiunea II a acestor Termeni și Condiții Generale sau pe Site.

(4) La primirea notificării conform alineatelor precedente, Vânzătorul va înlocui bunurile deteriorate/neconforme în termen de 3/trei/ zile lucrătoare, cu excepția cazurilor în care nu sunt disponibile bunuri de același tip, pentru care MATTRO International Ltd. va informa în timp util.

Acceptarea comenzii
Art. 45 (1) La acceptarea livrării de către Client fără comentarii, toate și orice revendicări ulterioare pentru defecte externe vizibile ale bunurilor primite sunt nefondate și, ca atare, nu trebuie satisfăcute. În cazul în care un proces verbal de avarie nu este întocmit și semnat în prezența curierului la primirea mărfii și/sau Clientul nu anunță imediat MATTRO International Ltd. în termen de 48 de ore de la livrare la telefonul/email/adresa indicată pe Site-ului, Clientul își pierde dreptul de a aduce defectele externe vizibile detectate în conformitate cu contractul de vânzare.
Refuzul neîntemeiat al comenzii
"Art. 46 (1) În cazul în care Clientul nu este găsit în termenul limită de livrare la adresa specificată de acesta și/sau nu este asigurat accesul la adresa de livrare, MATTRO International Ltd. va considera acest lucru drept un refuz nejustificat al comenzii. și va fi eliberat de obligația sa de a livra bunurile comandate, iar Clientul pierde posibilitatea de a primi bunurile comandate.

(2) MATTRO International Ltd. își rezervă dreptul de a trimite la adresa electronică sau fizică specificată de Client o notificare a unei expedieri nerevendicate, precum și de a pretinde suma plătită pentru livrarea și returnarea mărfii. Vânzătorul și Clientul sunt de acord că notificarea, atunci când este trimisă electronic, va fi considerată a fi în scris și primită din ziua trimiterii acesteia de către Vânzător.

(3) În cazurile mai sus menționate, Clientul își poate confirma dorința de a primi mărfurile și după expirarea termenului de livrare, în care nu a fost găsit la adresă, suportând totuși toate costurile ulterioare de livrare. În acest caz, o nouă perioadă de livrare începe să curgă în mod corespunzător din momentul confirmării. Vânzătorul este eliberat de obligația de a livra dacă bunurile comandate nu mai sunt disponibile.

(4) În cazurile prevăzute la art. 46, alin. 2 Clientul datorează Vânzătorului plata sumei pentru livrarea și returnarea mărfii, începând cu ziua specificată în notificare.

Art. 47 MATTRO International Ltd. nu este responsabilă pentru deteriorarea mărfurilor în timpul transportului, dacă acestea nu au fost asigurate intenționat de către Client la plasarea cererii de livrare.


XII. GARANȚII. DREPTUL LA RECLAMAȚIE


Inconcordanța bunurilor cu contractul. Garanția legală.
Art. 48 (1) Vânzătorul oferă toate bunurile de pe Site cu garanție legală pentru conformitatea bunurilor cu contractul în conformitate cu legislația în vigoare. Un produs se conformeaza contractului atunci când are calitatea, funcționalitatea și scopul obișnuit pentru acest tip de produs. Termenul garanției este specificat la art. 51 din acești Termeni și Condiții Generale.

(2) Orice neconformitate a bunurilor de consum cu contractul de vânzare, apărută în termen de până la 6 luni de la livrarea bunului, se consideră a fi existat la momentul livrării acestuia, cu excepția cazului în care se dovedește că neconformitatea se datorează altor motive pentru care Vânzătorul nu răspunde. Pentru perioada ulterioară perioadei de 6 luni, Vânzătorul trebuie să dovedească că cauza defectului este responsabilitatea Vânzătorului.

(3) Garanția acoperă manopera și eventuala înlocuire cu componente echivalente din punct de vedere funcțional.
Art. 49 Nu există neconformitate a mărfurilor cu contractul de vânzare în următoarele cazuri: (1) abaterea/neconformitatea este nesemnificativă;

(2) Clientul avea cerințe speciale pentru Produs, pe care nu le-a indicat în scris Vânzătorului înainte de comandă, iar produsul nu corespunde acestor așteptări ale Clientului; (3) discrepanța se datorează naturii mărfurilor și uzurii normale a acestora în timp;

(4) neconformitatea este cauzată de operarea/instalarea/depozitarea/utilizarea incorectă a Bunurilor, a produsului; (5) La încheierea contractului (comanda), clientul cunoștea sau nu putea să nu fie conștient de discrepanță - de exemplu, la momentul comenzii, clientul a fost informat de către noi că produsul are anumite neconcordanțe cu obișnuit (de exemplu, un produs dintr-o categorie de pe site cu mărfuri reevaluate, mărfuri cu un defect, mărfuri neambalate, atunci când pe Site se indică clar că bunurile sunt reduse din cauza unui defect existent sau a unei circumstanțe specifice; 

(6) neconformitatea este vizibilă și evidentă și se referă la aspectul bunurilor (de exemplu, zgârieturi) și ar fi putut fi constatată în timpul unei simple inspecții a Bunurilor deja la acceptarea bunurilor (livrare) și totuși Clientul nu a semnat un raport de avarie în fața curierului și sau nu a notificat Vânzătorul în termenii art. 51, alin. 2, art. 42 din acești Termeni și Condiții Generale;

(7) neconformitatea a apărut după data de expirare indicată pe ambalajul Bunurilor;

(8) Clientul a avut cunoștință de neconcordanță, aceasta din urmă fiind clar indicată de către Vânzător înainte de încheierea contractului."

Reclamație
"Art. 50 (1) Clientul are dreptul în termenele prevazute la art. 51, sa depună o reclamație Vânzătorului pentru orice neconformitate a bunurilor cu cele convenite/comandate/ atunci când, după livrare, se constată neconcordanțe ale Bunurilor cu contractul de vânzare, indiferent dacă producătorul, importatorul sau Vânzătorul a oferit o garanție comercială pentru bunuri sau servicii. Un produs/serviciu corespunde comenzii atunci cand are calitatea, funcționalitatea și caracteristicile obișnuite pentru produsul respectiv.

(2) Aducerea bunurilor de consum în conformitate cu contractul de vânzare de către Vânzător este gratuită pentru Client. Acesta nu datorează costul transportului produsului de consum sau al materialelor și manoperei asociate reparației acestuia și nu suferă inconveniente semnificative.

(3) La depunerea unei reclamații, utilizatorul indică subiectul reclamației, modalitatea preferată de soluționare a reclamației, modalitatea preferată de contact;

(4) Depunerea unei plângeri nu constituie un obstacol în calea depunerii unei reclamații.

(5) La depunerea unei reclamații, utilizatorul trebuie să atașeze și documentele pe care se întemeiază reclamația, și anume:

• chitanta sau factura;

• protocoale, acte sau alte documente prin care se constată nerespectarea bunurilor sau serviciilor cu cele convenite;

• alte documente de stabilire a creanței pe bază și cuantum.

(6) Reclamația se depune la MATTRO International Ltd. în una din următoarele modalități la alegerea Clientului: ▪ prin apelarea numerelor de contact ale Vânzătorului; ▪ la fața locului pe site-ul nostru -Bulgaria, Plovdiv, 49 Kuklensko Shosse Blvd.

▪ prin e-mail la adresa de e-mail a Vânzătorului în text liber;

▪ prin scrisoare cu confirmare de primire la adresa Vânzătorului în text liber - Bulgaria, Plovdiv, Bd. Kuklensko Shosse 49;

▪ prin completarea și trimiterea către Vânzător a unui Formular standard de reclamație, după cum urmează:

Către MATTRO International Ltd., cu sediul social și adresa de conducere: Cartierul Trakia, Bd. Valko Shopov nr. 2a, orașul Plovdiv, Bulgaria., e-mail: info@mattro.ro, telefon: 0747483639

Adresa pentru corespondență: Bulgaria, Plovdiv, 49 Kuklensko Shosse Blvd"


"FORMULAR STANDARD PENTRU EXERCITAREA DREPTULUI LA RECLAMAȚIE


Prin prezenta notific ca am constatat neconformitatea bunurilor/serviciilor/serviciilor cu cele convenite.

Articol:………………………………………/tip produs/număr articol/

Mărimea: ................................................ ............./daca este aplicabil/

Bunurile au fost comandate la data de …………………………… /indicați data comenzii/

Bunurile au fost primite la data de …………………………….. /indicați data livrării/

Mărfurile au fost comandate de ………………/ numele/prenumele clientului/ oraș/cu………………………………………….../adresa clientului/

Adresa de e-mail de contact și numărul de telefon:.................................. A fost folosit articolul? - Da/Nu.................../încercuiește-l pe cel corect/

Produsul este asamblat? - Da/Nu.................../încercuiește-l pe cel corect/

Subiectul reclamației: …………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………………………………… … ………………………………………………………………………………………………………………………… …… Metoda preferată de satisfacție pentru bunuri /încercuiește alegerea/

1. Prefer repararea gratuită conform art. 113 și art. 114 din Legea privind protecția consumatorului.

2. Doresc să schimb produsul cu altul.

3. Marfa a fost deteriorată în timpul transportului. Atasez un raport de daune.

4. Doresc o reducere la prețul produsului/serviciului.

5. Doresc un voucher pe care să îl folosesc pentru o nouă comandă (termen 2 ani).

6. Doresc să prestez serviciul în conformitate cu contractul.

Atasez urmatoarele documente:

1. Chitanță pentru mandat poștal/primire mărfuri;

2. Protocoale, acte sau alte documente prin care se constată nerespectarea bunurilor sau serviciilor cu cele convenite;

3. Alte documente de stabilire a creanței pe bază și cuantum. (încercuiește opțiunea dorită)

4. Certificat de garanție Prin acest formular, declar că cunosc și accept:

• Conditiile generale ale societatii;

• Politica de securitate a companiei;

………………………………………………. ..../Data/

................................................ .. ....................../Semnătura clientului/

Semnați numai dacă trimiteți acest formular pe hârtie.
Termenul limită pentru depunerea unei reclamații. Garanție legală
Art. 51 Reclamațiile privind bunurile/serviciile de consum pot fi depuse în următoarele termene:

(1) în termen de până la 24 de luni de la livrarea mărfii, dar nu mai târziu de două luni de la constatarea nerespectării celei convenite, cu excepția cazului în care nerespectarea este evidentă, caz în care termenele prevăzute la alin. 2 din prezenta dispoziție;

(2) în termen de 48 de ore de la acceptarea Bunurilor, când neconformitatea este externă, vizibilă și evidentă și ar fi putut fi constatată în timpul unei anumite inspecții în timpul sau imediat după livrare;

(3) până la 14 zile de la descoperirea nerespectării serviciului cu cele convenite;

(4) Termenul încetează să curgă în timpul necesar pentru a ajunge la un acord între vânzător și consumator pentru soluționarea litigiului. Perioada de garanție începe de la data primirii mărfii.

Art. 52 În cazurile în care reclamația este făcută în afara sediului Vânzătorului, Clientul trebuie să trimită bunurile la adresa vânzătorului:Cartierul Trakia, Bd. Valko Shopov nr. 2a, orașul Plovdiv, Bulgaria. Dacă se alege o altă metodă (curier sau alta), Vânzătorul nu este responsabil pentru costurile de livrare.

Art. 53 În cazul în care MATTRO International Ltd. a oferit o garanție comercială pentru bunuri, completând garanția legală prevăzută la art. 48, iar termenul garanției comerciale este mai mare decât termenele de prezentare a creanței, descrise la art. 51, alin. 1 și alin. 2, cererea poate fi depusă până la expirarea garanției comerciale."
Introducerea reclamației. Intrarea în vigoare
"Art. 54 (1) MATTRO International Ltd., la depunerea unei reclamații, o înscrie în Registrul de reclamații, furnizând Clientului numărul și data reclamației, precum și informații despre care angajatul a acceptat reclamația.

(2) În termen de 30 de zile de la depunerea reclamației, Vânzătorul va decide dacă reclamația este sau nu justificată.

Art. 55 În cazul reclamațiilor întemeiate, Vânzătorul aduce bunurile în conformitate cu contractul de vânzare în termenul prevăzut la alin. 2. Bunurile sunt aduse în conformitate cu contractul în mod gratuit într-unul din următoarele moduri, la discreția Vânzătorului, în funcție de natura neconformității:

(1) repararea bunurilor - Toate reparațiile produselor achiziționate de pe Site se efectuează în Bulgaria în centre de service autorizate de companie, cu piese originale sau echivalente funcțional importate direct de la producător sau alt producător;

(2) înlocuirea mărfurilor cu una nouă de același tip;

Art. 56 (1) În cazul în care oricare dintre acțiunile prevăzute la art. 55, alin. 1 și alin. 2, se dovedește a fi imposibil sau nepotrivit din motive precum imposibilitatea reparației din cauza costurilor excesive de reparație care depășesc valoarea bunurilor sau din cauza unui defect substanțial ireparabil, imposibilitatea de înlocuire din cauza lipsei de disponibilitate a produsului, Vânzătorul returnează valoarea platita de Client pentru marfa si pentru livrarea acesteia .

(2) Returnarea prețului Bunurilor Vânzătorul datorează și în următoarele cazuri: ▪ bunurile care au fost deja reparate de trei ori sunt de asemenea reparate în termenul prevăzut la art. 61, alin. 1, marfa a prezentat din nou neconformitate;

▪ când nu s-a pronunţat asupra plângerii în termenul prevăzut la art. 54, alin. 2 din acești Termeni și Condiții Generale;

Art. 57 (1) În cazul în care bunurile nu sunt reparate sau înlocuite în mod nejustificat de către Vânzător în termenul prevăzut la art. 54, alin. 2, Clientul are dreptul de a rezilia contractul și de a i se rambursa suma plătită sau de a solicita o reducere a prețului bunurilor.

(2) Clientul nu poate pretinde rezilierea contractului dacă neconformitatea bunurilor de consum cu contractul este nesemnificativă.

(3) Clientul are dreptul în temeiul alin. 1 și când nu este mulțumit de soluționarea reclamației de către Vânzător. Acesta din urmă este obligat să satisfacă cererea Clientului atunci când, după ce a satisfăcut trei reclamații ale Clientului prin repararea aceluiași produs, în termenul prevăzut la art. 51, alin. 1, are loc ulterioara nerespectarea bunurilor cu contractul de vanzare.

(4) Clientul nu poate pretinde restituirea sumei plătite sau reducerea prețului bunurilor atunci când comerciantul este de acord să înlocuiască bunurile de consum cu una nouă sau să repare bunurile în termen de o lună de la reclamația consumatorului."
Reclamatie nefondată
"Art. 58. Plângerea este nefondată și nu va fi onorată atunci când:

(1) a fost prezentat după expirarea termenelor prevăzute la art. 51, alin. 1 și alin. 2;

(2) oricare dintre condițiile prevăzute la art. 49;

(3) la fabricarea Produsului au fost utilizate materialele Clientului, ceea ce, prin calitatea acestora, a condus la o discrepanță în produsul finit obținut din materiale;

(4) Cumpărătorul nu a furnizat documentele prevăzute la art. 50, alin. 5 și sau produsul/ele, accesoriile, componentele la comandă;

(5) a fost efectuată o reparație sau s-a încercat să efectueze o reparație și să remedieze o neconformitate de către o persoană sau un centru de service neautorizat de către Vânzător;

(6) a fost efectuată o modificare sau modificare a caracteristicilor tehnice și aceasta s-a întâmplat fără știrea și acordul Vânzătorului și în afara unui serviciu autorizat de acesta și sau contrar acestor Termeni și Condiții Generale;

(7) există daune cauzate de Client și/sau un terț pentru care Vânzătorul nu este responsabil, ca și în cazurile în care defectul este cauzat de alte module și dispozitive utilizate împreună cu produsul în garanție;

(8) integritatea fizică a produsului și/sau etichetele de garanție, sigiliile și etichetele din fabrică menite să prevină interferența neautorizată a fost încălcată;

(9) în caz de impact chimic, electric și/sau de altă natură care nu are legătură cu funcționarea normală a produsului, precum și atunci când defectul este cauzat de circumstanțe pentru care Vânzătorul nu este responsabil - defecțiuni în rețeaua electrică, șocuri electrice, trăsnet, lipsă de împământare, deformații mecanice, dezastre naturale, nerespectarea cerințelor specificate pentru alimentarea cu energie electrică, daune produse de apă sau umiditate;

(10) reclamația se referă la un produs care nu a fost achiziționat de pe site (de exemplu, ați indicat că produsul a fost achiziționat de la noi, dar ne-ați trimis un alt produs);

(11) în cazul în care o reclamație este făcută și returnată de către Client pentru a satisface reclamația către Vânzător, un produs în stare proastă, dacă tipul de produs indică indiscutabil lipsa de îngrijire a Clientului, utilizarea și/sau întreținerea necorespunzătoare. a produsului, din care se poate concluziona că defectul este cauzat de vina acestuia (lovire, spargere, strivire a produsului și/sau a componentelor acestuia, urme de forță aplicată asupra produsului, cădere, presare etc.).

(12) produsul returnat (dacă este un dispozitiv) are un IMEI eliminat sau înlocuit, manipulat cu software;

(13) Defectul se referă la instalarea și setarea/configurarea software-ului - în aceste cazuri se plătește serviciul de configurare;

(14) Nu există nicio discrepanță (a se vedea articolul 49 din Termenii și condițiile generale);

Artă. 59 (1) În cazul unei reclamații nefondate, Vânzătorul informează Clientul în scris despre decizia sa și se eliberează de responsabilitatea de a onora reclamația și de a livra bunurile în conformitate cu contractul.

(2) Repararea/repararea produselor în afara perioadei de garanție sau în această perioadă, dar în cazul în care obligația Vânzătorului de a aduce bunurile în conformitate cu contractul de vânzare a încetat din orice motiv, este supusă plății de către cumpărător și se realizează într-un termen convenit între părți.


XIII. TRANSFERUL PROPRIETĂŢII


Art. 60 (1) Dreptul de proprietate asupra bunurilor va fi transferat de către Vânzător la livrarea acestora către Client și după efectuarea plății de către acesta.

(2) Livrarea mărfii va fi certificată prin semnătura cumpărătorului pe documentul de transport furnizat de curier.


XIV. POSTAREA UNUI COMENTARIU. ÎNTREBĂRI ȘI RĂSPUNSURI


Art. 61 Scrierea comentariilor, întrebărilor și răspunsurilor se poate face de către Client, în secțiunea de comentarii. Declarațiile scrise pot fi fie pozitive, fie negative și trebuie să se refere la caracteristicile și utilizarea unui produs sau serviciu.

Art. 62 Fiecare Client, în momentul publicării unui comentariu/întrebare/răspuns în secțiunile specificate, se obligă să respecte următoarele reguli:

• se referă doar la caracteristici și/sau la utilizarea unui anumit produs sau serviciu, evitând informațiile legate de aspecte care se pot modifica (de exemplu prețul sau ofertele promoționale);

• să folosească numai limba română. Sunt permise cuvinte sau expresii care, deși nu sunt în limba română, sunt utilizate pe scară largă de toate mediile în domeniul relevant (de exemplu: mouse, notebook, plug and play);

• să folosească un discurs adecvat, care nu conţine expresii jignitoare sau care pot afecta drepturile unui terţ;

• să se asigure că informațiile introduse de acesta sunt realiste, corecte, neînșelătoare și în conformitate cu legile aplicabile, respectând drepturile altor persoane, de ex. drepturi de autor, drepturi de proprietate intelectuală, drepturi de licență sau alte drepturi de proprietate, drepturi de publicitate sau drept de confidențialitate.

• să folosească acest serviciu doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare despre un anumit produs sau serviciu de pe site, fără a face referiri la alte companii care promovează vânzarea și cumpărarea de bunuri/sau servicii;

• să nu furnizeze sau să solicite, sub nicio formă sau formă, date personale (date de contact, adresă de livrare sau domiciliu, numere de telefon, adrese de e-mail, prenume și/sau prenume etc.) sau alte informații care ar putea avea ca rezultat dezvăluirea acestor date personale;

• să nu publice informații și/sau detalii despre URL-urile (link-uri/conexiuni) de pe alte site-uri care dezvoltă aceeași activitate comercială sau similară cu MATTRO International Ltd.

• sa nu introducă comentarii/intrebari/răspunsuri care conțin materiale de natură publicitară;

Art. 63 Atunci când un Client raportează că un comentariu/întrebare sau răspuns are conținut neadecvat, acest conținut este examinat cu atenție de MATTRO International Ltd., pentru ca acesta din urmă să poată stabili dacă încalcă condițiile de utilizare a Site-ului. Textele, fotografiile sau videoclipurile publicate sunt eliminate de pe Site, numai după verificarea de cătreMATTRO International Ltd.

Art. 64 În cazul în care MATTRO International Ltd. constată o încălcare repetată a acestor termeni de utilizare, își rezervă dreptul de a limita capacitatea clientului de a publica comentarii/întrebări și răspunsuri, fără a fi obligat să o justifice.


XV. RESPONSABILITATE


Art. 65 Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru nici o daună suferită de cumpărător ca urmare a forței majore sau a circumstanțelor care nu sunt în puterile vânzătorului.


XVI. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


"Art. 66 (1) În conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (Regulamentul (UE) 2016/679 și cu legislația română, MATTRO International Ltd. este Administratorul datelor cu caracter personal.

(2) MATTRO International Ltd. adoptă o Politică de securitate a datelor cu caracter personal și o Politică privind cookie-urile, pe care fiecare Client ale cărui date personale sunt prelucrate de MATTRO International Ltd. sau căruia îi sunt aplicate cookie-uri, ar trebui să le accepte după ce s-a familiarizat cu aceasta.

Art. 67. Datele personale ale Clientului pot fi furnizate poliției, instituțiilor judiciare sau altor organe ale statului, în baza și în cadrul prevederilor legale și ca urmare a unei solicitări explicite formulate de către aceștia în acest sens."


XVII. LEGEA APPLICATĂ - JURISDICȚIE


Art. 69 Litigiile apărute între MATTRO International Ltd. și Clienți și/sau Utilizatori vor fi soluționate de comun acord sau, dacă acest lucru este imposibil, litigiile vor fi soluționate în conformitate cu legislația română cu excepția cazului în care părțile au convenit altfel.

Art. 70 Clienții individuali pot utiliza platforma europeană de soluționare online a litigiilor (ODR), disponibilă la http://ec.europa.eu/odr, care este un portal de acces unic care permite consumatorilor și comercianților din UE să soluționeze litigiile care apar între ei.